Acasa Actualitate-InternaInvestigatii USL a luat puterea.Michi Şpagă a fost deja achitat de Înalta Curte

USL a luat puterea.Michi Şpagă a fost deja achitat de Înalta Curte

scris de P.C.R.
6 afisari

Senatorul Şerban Mihăilescu, zis Michi Şpagă pe vremea când săvârşea faptele ca secretar general al Guvernului PSD-Năstase (2001-2004),  a fost achitat luni pentru faptele de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit necuvenit mai multe arme de vânătoare. Decizia completului de cinci judecători este definitivă.

serban_mihailescu

USL a luat puterea. Michi Şpagă a fost deja achitat de Înalta Curte

Procurorii au cerut, luni, majorarea pedepsei de la un an de închisoare cu suspendare la doi ani de închisoare cu executare pentru fostul secretar general al Guvernului Şerban Mihăilescu în dosarul privind armele de vânătoare. Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a luat în discuţie recursul procurorilor la decizia Secţiei penale a ÎCCJ care a decis condamnarea lui Mihăilescu la un an de închisoare cu suspendare. Procurorul de şedinţă a justificat cererea de condamnare prin faptul că, prin această pedeapsă, să se dea un exemplu altor demnitari. În plus, procurorul a arătat că instanţa de fond a acordat greşit circumstanţe atenuante lui Şerban Mihăilescu, întrucât acesta s-a folosit de funcţia pe care o avea pentru a obţine foloase necuvenite.
Şerban Mihăilescu, fost secretar general al Guvernului, a fost condamnat pe 20 decembrie 2011, de magistraţii ÎCCJ, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind armele de vânătoare.
Magistraţii Secţiei penale a ÎCCJ l-au condamnat pe senatorul Şerban Mihăilescu la cinci luni de închisoare pentru acuzaţia de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi la un an de închisoare pentru primire de foloase necuvenite, iar în urma contopirii pedepselor, Mihăilescu a rămas cu pedeapsa de un an de închisoare şi interzicerea unor drepturi.
ÎCCJ a mai decis atunci suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani. De asemenea, judecătorii au hotărât confiscarea a şapte arme de vânătoare aflate în custodia Inspectoratului General al Poliţiei Române şi au menţinut sechestrul pe acestea. În plus, Şerban Mihăilescu a fost obligat la plata a 2.000 de lei cheltuieli de judecată.

4 comentarii

geek-a-contra 12-06-2012 - 00:15

le rahat avec le macque. uite un alt titlu, mai complet: „USL a luat puterea: Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu, deja achitat definitiv de ÎCCJ în dosarul armelor de vânătoare”. si apropont, 1. ghici cine, cind, cum si la presiunea cui i-a numit pe onorabilii de la iccj…. . 2. al cui aliat de nadejde este unpr?

ciufulici 12-06-2012 - 01:56

dar de Michi Şpagă ce ici, ce porc pesedist a fost?

un crestin 12-06-2012 - 03:04

Acum ca ai castigat cu 99,99% alegerile locale, ai putea sa-ti indulcesti limbajul.

BULA 12-06-2012 - 08:32

Asa e ! Deja incepe sa se vada marea lucrare a PSD-ului, in favoarea poporului.
Iata ce masuri pop.ulare a luat, adevarat de stanga.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult