Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica, săltat de DNA pentru mită

Vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica, săltat de DNA pentru mită

scris de Z.V.
6 afisari

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost reţinut luni seară de către procurorii DNA, pentru o presupusă luare de mită pe o perioada de 24 de ore, conform purtatorului de cuvant al CJ Cluj.

radu-bica-dna

Radu Bica

Radu Bica a fost retinut, iar în cursul zilei de marţi va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventivă. Bica este acuzat că în schimbul unei sume de bani a promis unor oameni de afaceri că le va atribui un contract de mentenanță la stadionul ”Cluj Arena”. În dosar mai este cercetat un avocat din Baroul Bucuresti. Oficialii DNA Cluj au inregistrat dosarul prin care solicita arestarea pentru 29 de zile a vicepresedintelui CJ Cluj, Radu Bica.

Consiliul Judetean Cluj a remis o informare de presa prin care se arata ca CJ „a fost informat telefonic de catre DNA Cluj cu privire la luarea masurii retinerii vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, d-nul Radu Bica. Consiliul Judetean Cluj nu cunoaste aspectele legate de problemele juridice ale acestui caz, instantele competente fiind cele in masura sa comunice orice informatie”. Conform unor informaţii judiciare, obţinute de Gazeta de Cluj, pe lângă vicepreşedintele Radu Bica, mai este reţinut şi avocatul Aldea Bogdan, din cadrul Baroului Bucureşti. Conform aceloraşi informaţii, avocatul bucureştean ar fi fost persoana care i-a dat lui Bica prima tranşă de bani din partea unor reprezentanţi ai societăţii Frarom, firma care ar fi dorit să primească contractul de mentenanţă pentru Cluj Arena.

Avocatul Aldea Bogdan este cunoscut ca fiind reprezentantul omului de afaceri grec Jean Valvis, care s-a făcut remarcat în mediul de afaceri românesc prin faptul că a vândut  SC Dorna Apemin SA către Coca-Cola Hellenic Bottling Company şi SC The Coca-Cola Company, iar în anul 2008, a vândut compania Dorna Lactate şi a brandului LaDorna către Grupul Lactalis.

Surse din cadrul Tribunalului Cluj, citate de Gazeta de Cluj, sustin ca Radu Bica va fi judecat de un complet condus de fosta sectie a tribunalului Cluj, Delia Purice. Acest judecator s-a antepronuntat asupra altor cazuri, cum ar fi cel al omului de afaceri clujean Arpad Paszkany, iar din acest motiv a fost recuzata. In urma acestui scandal si-a dat demisia din functia de sef al Sectiei Penale din Cadrul Curtii de Apel Cluj. De asemenea, Delia Purice a fost acuzata ca ar fi presat-o pe judecatoarea Adina Lupea sa dea o anumita sentinta tot in cazul Paszkany. Dupa ce Purice s-a retras din procesul lui Paszkany, omul de afaceri a fost achitat.

Mai multe amanunte pe Gazeta de Cluj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult