Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Videanu “se vede” santajat de Voiculescu

Videanu “se vede” santajat de Voiculescu

scris de Ziua Veche
2 afisari

“Ceea ce s-a reluat astazi in presa, despre lucruri solutionate de institutiile abilitate ale statului inca din anul 2008, mi se pare o tentativa de santaj”, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa. Jurnalul National a publicat, miercuri, un articol in care se scrie ca Adriean Videanu, ca primar general al Bucurestilor, a promovat personal în Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Nod Internodal Razoare – Calea 13 Septembrie”. Impreuna cu sotia, Miorita Videanu, ministrul Economiei detine compania Titan-Mar, proprietara a circa 6 hectare in zona. PUZ-ul era primul document necesar pentru demararea unor investitii majore in zona, care ar fi ridicat pretul terenului deţinut de Titan-Mar. Conform Jurnalului National, documentul prevedea pentru terenul familiei Videanu permisiunea de a construi patru blocuri-turn de 17-20 de etaje.

“N-am fost si nu sunt santajabil! Tot ceea ce am, este trecut in declaratia de avere. N-am nimic de ascuns. Mi se pare o tentativa de santaj, pentru ca se reia un subiect, publicat prima data in anul 2008, tot de Jurnalul National, asupra caruia institutiile statului au dat rezolutii. La acel moment, s-a sesizat Agentia Nationala pentru Integritate (ANI), dar si Departamentul National Anticoruptie (DNA). DNA a dispus neinceperea urmaririi penale, iar ANI a clasat dosarul”, a spus Adriean Videanu. El a refuzat sa precizeze cine il santajeaza si pentru ce.

Reamintim, presedintele Traian Basescu il acuza, in timpul campaniei electorale, pe Dan Voiculescu de presiuni pentru a prelua Societatea Nationala a Sarii Salrom (sau parte din aceasta). “Deci, as spune ca incercarea lui Voiculescu, Iliescu, Hrebenciuc, Geoana de a-si pune un prim-ministru in spatele caruia sa isi vada de privatizarea Postei, privatizarea Regiei Sarii (n.r. – Societatea Nationala a Sarii), de privatizarea Romgazului, a Transgazului nu a reusit. Si nu are cum sa reuseasca”, spunea Traian Basescu, la Craiova, in campania electorala.

De remarcat, cu exceptia Companiei Nationale Posta Romana, toate celelalte companii, inclusiv Salrom, se afla in subordinea Ministerului Economiei, condus de Adriean Videanu.

0 comentariu

FORESKIN 18-05-2010 - 23:46

Convocati-i de urgenta – puneti-i intr-un avion cu 10 litri de benzina si dati-le numai o parashuta gaurita…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS