Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Violul de la Vaslui. Rezultatele anchetei

Violul de la Vaslui. Rezultatele anchetei

scris de D.P.
14 afisari

Anchetă finalizată în cazul violului de la Vaslui. Parchetul General a făcut verificări şi a ajuns la concluzia că procurorii vasluieni sunt cei care au greşit în acest caz, informează B1 TV.

Mihai Carp, șeful IPJ Vaslui, este din Văleni și este rudă cu doi dintre violatori

Mihai Carp, șeful IPJ Vaslui, este din Văleni și este rudă cu doi dintre violatori

Ei nu au atacat decizia instanţei atunci când judecătorii au hotărât cercetarea în libertate a celor șapte tineri acuzaţi de viol. Doi dintre ei au rude sus puse – e vorba de șeful poliției din Vaslui, controversatul Mihai Carp.

Rezultatele anchetei interne au ajuns deja la Inspecţia Judiciară, acolo unde se fac verificări în legătură cu toţi magistraţii implicaţi în cazul violului din Vaslui, inclusiv cei care au luat hotărârea ca cei șapte tineri să rămână liberi. Deocamdată, primul vinovat găsit este procurorul de ședință Ingrid Botezatu care, potrivit Parchetului General, și-a exercitat funcția cu gravă neglijență atunci când nu a contestat decizia iniţială a instanţei.

În dosarul violului de la Vaslui au apărut noi dezvăluiri, legate de şefului poliţiei din judeţ, un personaj extrem de controversat. Mihai Carp, șeful IPJ Vaslui, este din Văleni și este rudă cu doi dintre violatori și cu săteanul care le-a amenințat pe jurnaliste cu violul în grup, informează Jurnal de Vaslui.

Conducătorul IPJ Vaslui s-a făcut remarcat la o conferinţă de presă din urmă cu aproape 4 ani când spunea că în zonă nu sunt grupuri infracţionale organizate care să nu fie monitorizate de subordonaţii săi. Pentru meritele sale, Mihai Carp a fost decorat în februarie de preşedintele Klaus Iohannis. Asta deşi instituţia pe care o conduce a fost măcinată de-alungul timpului de diferite scandaluri de corupţie, de la poliţişti implicaţi în furturi de bărci, şi până la accidente muşamalizate sau proxenetism.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult