Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Voicu vroia Internele pentru linistea lui Vanghelica. Senatorul povesteste cum se construieste gherila urbana

Voicu vroia Internele pentru linistea lui Vanghelica. Senatorul povesteste cum se construieste gherila urbana

scris de Ziua Veche
2 afisari

Catalin Voicu ii explica lui Alexandru Mazare, fratele primarului de Constanta, ca numirea sa in fruntea ministerului de Interne i-ar conferi liniste lui Marian Vanghelie, care ”e direct interesat in problema asta”, conform interceptarilor. DNA aflate la dosarul trimis la Parlament, publicate de NewsIn. La discutia dintre Voicu si Mazare a asistat si judecatorul Cristian Jipa. Acesta este al V-lea episod din scandalul Voicu, aparut in presa.

 

 

“Vanghelica a vrut sa fie foarte sigur ca ies!”

 

Catalin Voicu: Toata lumea mi-a atribuit numele de consilier, desi ma simt mult mai bine… Nu, nu mi-ar place nici, nicicum sa mi se zica.

Cristian Jipa: Deci, nu… a… deci, nici senator, nu?

Catalin Voicu: Nu. In lumea militara, toata lumea ma stie de domnu’ general, in lumea justitiei, toata lumea domnu’ consilier. Eu, in calitate de consilier la Palatul Cotroceni, mi-am facut treaba bine si mi-am lasat o relatie excelenta cu toata justitie romana. Pe obraz, pe…

Cristian Jipa: Da’ am si eu o intrebare: de ce ati schimbat din deputat in senator?

Catalin Voicu: Cand s-au trecut la aia, Vanghelica a fost, a vrut sa fie foarte sigur ca ies!

Cristian Jipa: Ah, am inteles!

Catalin Voicu: ?i Vanghelie nu-si putea ris..i…a cum sa zic, n-a vrut sa riste nicio secunda si cand s-au facut simularile de catre (neinteligibil)… Zgonea…

Cristian Jipa: Colegii, da, ihi!

Catalin Voicu: Simularile, a zis ca cel mai sigur colegiu la Senat e asta din Bu…tot Bucurestiul. Pentru ca era un colegiu foarte controlat de..

Cristian Jipa: Aha…

Catalin Voicu: De votanti de-ai lui Vanghelie si inclusiv cu lumea interlopa, pentru ca o mare parte din (neinteligibil)… au treaba cu ei, unde voturi mi-am luat aproape in unanimitate.

La finalul discutiei, Catalin Voicu ii spune judecatorului Jipa:

 

”Vreau sa plecam pe rand, domnule profesor! Plecati dumneavoastra primul, sa nu faca vreo legatura intre mine si colegu’”. Apoi, conform interceptarilor, Voicu ii spune unei alte persoane: ”Adi, uita-te pe geamul ala camuflat! Geamul asta nu se vede decat dinauntru afara. Vezi daca se ia cineva dupa dansul!”.

 

“Vreau si eu sa am Ministeru’ de Interne!”

 

Dupa plecarea judecatorului Cristian Jipa discutia continua intre Catalin Voicu si Alexandru Mazare:

 

Alexandru Mazare: Am o intrebare, ca sa inteleg.

Catalin Voicu: Da.

Alexandru Mazare: Sunteti cu Vanghelie, da?

Catalin Voicu: Da.

Alexandru Mazare: OK. Eu am vorbit…nu….

Catalin Voicu: Problema aici are mai multe necunoscute. Lui Johannis s-ar putea sa i se impuna ”Domn’e, vreau si eu sa am Ministeru’ de Interne!”. Doi: liberalii…

Alexandru Mazare: Nu, vorbesc in partid. In partid, pozitia noastra ca si Constan…a lui Radu de fapt, ca el  decide….

Catalin Voicu: Da, liberalii pot sa ceara si ei Internele. E incurcata.

Alexandru Mazare: Da. Numai o secunda. Nicusor, uitat!

Catalin Voicu: Da.

Alexandru Mazare: De aia nu…neinteligibil… Nicusor. Pozitia Constantei e exprimata de ala care merge.. De aia am intrebat pe Vanghelie…el l-a sunat pe..

Catalin Voicu: Da, domn’e, cu Vanghelie!

Alexandru Mazare: Vanghelie va sustine?

Catalin Voicu: Total!

Alexandru Mazare: Ok, atunci…

Catalin Voicu: Domnule, hai sa iti spun un lucru! Eu te intreb un lucru: te intreb, colegule, la urmatoarea, intreaba-ma! Ce crezi daca Basescu a avut dorinta sa-l aresteze pe Vanghelie sau nu? Ce crezi dumneata?

Alexandru Mazare: Cel putin la fel ca la Radu.

Catalin Voicu: Da, bun… dar daca nu a reusit inseamna ca n-a… n-o fi reusit si din cauza unui prieten, da?

Alexandru Mazare: Da!

Catalin Voicu: Vanghelie e un tip orientat, nu?

Alexandru Mazare: Sunt convins ca a lucrat si bine pe altii!

Catalin Voicu: A lucrat bine pe altii…

Alexandru Mazare: Daca avea naspalituri…

Catalin Voicu: Bun, ideea e urmatoarea: Vanghelie nu ca are un interes, este direct interesat in toata povestea asta, sa ajung acolo!

Alexandru Mazare: Pai, puteti intra…

Catalin Voicu: Prezenta mea la Interne ii confera lui liniste.

Alexandru Mazare: Bun asta!

Catalin Voicu: Pentru ca la Interne… sa fii un foarte bun ministru, in ghilimele, ca sa nu te cunoasca nimeni dincolo de usi.

Alexandru Mazare: Ihi.

Catalin Voicu: In Justitiei, incepand judecatorie, tribunal, curte de apel, in toata Romania, sa vorbesti ca lupu’ la luna, sa ramai cu dosarul in aer, facut de aici, da?(continua dialogul ambiental in soapta-nota procurorilor)…mai treci un dosar (neinteligibil)…astepti ordin de sus, daca nu….”

 

Intr-o alta discutie, Alexandru Mazare il intreaba pe Voicu despre numirea la conducerea instantei supreme a judecatorului Lidia Barbulescu:

 

Alexandru Mazare: Madam Lidia cum e?

Catalin Voicu: E bine.

Alexandru Mazare: Da’ n-a semnat zilele acestea, nu?

Catalin Voicu: N-a semnat, da’ n-are, n-are ce sa faca…ca nu semneaza…(neinteligibil)…le semneaza viitorul presedinte… ce-i deconteaza cu dosarele.. .  cu… Poate imi s….imi s…p… (neinteliginil). Ma el n-a avut… Basescu, prea e smecher, ca daca avea trei smecheri buni, ne incurcau la… (neinteligibil)…Numai toti tampitii…eu am luat in calcul ca s-au incurcat in materiale proaste… (neinteligbil)… si asta cu casa… (neinteligibil)… le-am achitat peste tot. Judecatorul (neinteligibil)… Le achitam!

 

Mai apoi, cei doi senatori vorbesc despre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care, potrivit lui Voicu, ”Judeca toata, toata Romania. Judecatorii au pasaport, au rang de ministrii toti, intelegi?”.

 

 

Episodul VI

 

Catalin Voicu i s-a plans senatorului Alexandru Mazare ca “betivu” de Blaga i-a dat afara ”toti oamenii, treizeci de oameni de la DGIPI”, spunand, totodata, ca are ”cate o hartie cu trecutul fiecarui” om care il ajuta, ”toate astea erau la generalul Iliescu”, potrivit interceptarilor de la dosar, publicate de NewsIn.

 

 

Alexandru Mazare: Nu, nu vreau sa ma intelegeti gresit. Eu am intrebat ca Radu a zis: Ma, noi mergem pe linia lui Vanghelie!

Catalin Voicu: Da, domn’e, da, eu vreau decat Internele (neinteligibil)…Daca da Geoana ordin si va ajunge (neinteligibil)

(…)

Catalin Voicu: In Banat pierd alegerile, votul lor face egal cu votul nostru (neinteligibil)… si aia printr-o smecherie ca vine  unul cu banii, teoretic vorbesc, poate sa castige iar cu un vot inainte.

Alexandru Mazar: Stiu, teoria asta a zis-o si el ca ar putea s-o faca. Stiu.

Catalin Voicu: Ce anume?

Alexandru Mazare: Ca nu mai facem nebunia din iarna.

Catalin Voicu: Cine a zis?

Alexandru Mazare: Geoana.

Catalin Voicu: Foarte bine!

Alexandru Mazare: In care un vot de la Cluj, spre exemplu, anuleaza un vot de la Galati.

(…)

Catalin Voicu: Colegule, asculta ce iti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua in Romania. Acu’ daca pierdem alegerile reteaua e in functiune. Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana”.

 

“PSD partid de curve”

 

Apoi, Catalin Voicu incearca sa il convinga pe Alexandru Mazare ca oamenii influenti pe care ii cunoaste au nevoie de el la Interne, pentru a face schimb de servicii:

 

Catalin Voicu: Toata lumea s-a iluzionat ca venind ministru, rezolv si eu ceva pentru ei, niste contraservicii.

Alexandru Mazare: Bineinteles!

Catalin Voicu: In momentul in care n-au, oamenii n-am inteles de ce nu m-au votat: “Pai domnul Geoana, numai ..(neinteligibil)…ce faceti, sunteti partid de tampiti?”

Alexandru Mazare: Pai, vad ca le-a dat telefon.

Catalin Voicu: Pai ba, sunt dezamagiti. PSD partid de curve. Nu exista asa ceva! Ca Roli era atat de revoltat, si el si toata Curtea, ne-am intalnit la mare, am venit la Liviu. Eu nu inteleg ce, ce e asta vot? Pai, dom’ne, Nastase baga la vot, dom’ne? E istet, nu te pui cu Nastase c-a facut facultatea de drept. Si Nastase ce-i facea lui, facea dictatura! Socialistul ce-i vota, ca la Marea Adunare Nationala. Si ca: ”Nu le e rusine, dom’ne?”.”

(….)

Alexandru Mazare: Da’ cum e Vanghelie?

Catalin Voicu: Din motivele care ti le-am expus, cate o hartie din trecutul fiecaruia, i-am tinut pe loc si i-am facut fideli. Si unii dintre ei chiar daca-s ofiteri SRI, mai erau pe state si SIE. Si toate astea erau la generalu’ Iliescu, eu eram in departament de lucru… (neinteligibil)… Un om ti-e loial daca are un motiv. L-ai ajutat, ai facut, da? Dar in momentul cand mai ai un motiv suplimentar, foita, doua motive sunt mai puternice ca un motiv, colegule! E complicat acuma sa ma apuc sa iti fac teoriii.

Alexandru Mazare: Nu, am inteles! Nu… ca vorba aia, sunt oameni care zici ca-s cu tine si te trezesti ca te-au tradat pe la spate, ca nu…

Catalin Voicu: Asta e motivu pentru care, cel putin o data, trebuie sa ma faca ministru. Ca sa sparga acest mit, ca nu m-a vrut partidul, ca nu m-a vrut… Pentru ca Oprea a lansat… (neinteligibil)… cica ”Dom’ne, nu m-a vrut partidul, democratic eu am castigat”. Bine, pe urma au aflat baietii, cu bani au dat! Dar ideea este ca na, n-am avut explicatii! Oprea in timp ce vamuia pe toata lumea si cat a fost la…”

 

Voicu continua sa ii aduca argumente lui Alexandru Mazare, ca sa fie sustinut in functia de ministru al Internelor:

 

Catalin Voicu: Un sistem, ca sa-l incaleci, tre sa fii deasupra. Pentru ca, din pacate, uneori aparentele sunt mai mult decat realitatea. Iar eu daca nu apar, macar o data, stii cum, sa apar in aparenta sef, intelegi, acolo…

Alexandru Mazare: Ihi!

Catalin Voicu: Ai inteles, asa, am spart gheata o data, pe urma pot sa nu mai fiu ministru deloc. Stau in umbra. Pun un baiat, cum ai zis tu… Si mie mi-e foarte confortabil sa am acolo un blat…(neinteligibil)

Alexandru Mazare: Da.

Catalin Voicu: (neinteligibil)…da-i in p….mea de tradatori!

Alexandru Mazare: Da, dar numai tradatori… si ai lor, care au facut rau…

Catalin Voicu: Unu va fi Blaga, ai sa vezi (ofteaza)… Care a dat in noi ca-n…(neinteligibil)… in perioada asta! Mi-a dat toti oamenii, treizeci de oameni mi-a dat afara de la DGIPI… Betivu’ asta, ca el era…

 

 

0 comentariu

Vlad 17-05-2010 - 16:50

Este adevarat ca se impoziteaza norma de hrana in armata si politie ????
Este adevarat ca nu se vor da banii de chirie ???
Asa circula zvonul prin curtea cazarmii !!!

alamar 17-05-2010 - 17:20

ca dl Pribeagul sa ajunga cu cititul la articolul de mai sus si la postarea dlui Vald, de mai jos…

Un alt exemplu , de ce Romania, si europa si in curand america vor fi falimentare…

Adevarata CRIZA ECONOMICA, nici nu a inceput inca…

Acum suntem inca in stagiul de CRIZA MORALA , mai precis Imoralitatea, Tupeul , Mentalitatea si Pomana, inca sunt in crestere, refuza, sa abiba vreo tangenta cu realitatea , si continua sa sape groapa economica si mai adanc…

alamar 17-05-2010 - 17:24

Probabil ca Grecia se agla in situatia in care se afla , se datoreaza tocmai faptului ca ministrii eleni ai Muncii(sic!) si Finantelor, de acolo,NU au lipsit de la negocierile cu FMI, si au constinuat sa se cheltuie in oblivian, an dupa an, imprumut ,dupa imprumut…

Cu un colt al gurii lamentati deficitul bugetar si datoria externa , iar cu celalat colt al gurii , aplaudati pe cei care constinua sa cheltuie in acelasi ritm…

Succes cu Bugetul…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult