Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDTAE Voiculescu se plange Senatului ca este monitorizat de SPP. Serviciul ii da replica

UPDTAE Voiculescu se plange Senatului ca este monitorizat de SPP. Serviciul ii da replica

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.

UPDATE 17.40. „SPP apreciaza ca afirmatiile senatorului Dan Voiculescu, potrivit carora institutia ar intreprinde actiuni de monitorizare a activitatii parlamentarului, au un continut eminamente politic”, potrivit Biroului de presa al Serviciului de Protectie si Paza. Potrivit sursei citate, parlamentarul nu a fost si nu este supus niciunei masuri de protectie de catre structurile SPP.


Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu a trimis o scrisoare conducerii Senatului in care il acuza pe directorul SPP, Lucian Pahontu, ca a dispus sa fie monitorizat, sustinand ca pana la actiuni agresive nu este decat o granita fina. „Supun atentiei Biroului Permanent al Senatului o potentiala incalcare a echilibrului institutional din statul roman, concretizata prin monitorizarea clandestina exercitata de catre angajatii serviciilor secrete asupra unor membri ai Parlamentului. Am fost informat de catre un lucrator al SPP, a carui identitate nu o pot dezvalui din ratiuni ce tin de siguranta sa si a familiei sale, ca ar exista o dispozitie a directorului SPP privind monitorizarea actiunilor mele interne si externe”, se arata, potrivit Mediafax, in scrisoarea semnata de Dan Voiculescu.

El a adaugat ca agenda sa zilnica nu este confidentiala, putand fi cunoscuta de orice persoana, inclusiv de catre directorul SPP.

„Insa, din momentul in care se initiaza o monitorizare sistematica asupra unui cetatean care, intamplator, este si parlamentar si membru al opozitiei, se creeaza premisele unui abuz institutional grav”, se mai arata in scrisoarea lui Dan Voiculescu.

Vicepresedintele Senatului are „convingerea” ca nu este singurul membru al opozitiei care „se bucura de atentia speciala” a serviciilor secrete.

„Iar intre monitorizare si actiuni agresive (inscenari, flagranturi, droguri amplasate in buzunarul, masina, casa, avionul, habitatul unui cetatean sau orice alt «accident» bine pregatit) este o granita foarte fina pe care un functionar bine motivat o poate trece atunci cand primeste comanda potrivita”, se mai arata in scrisoare.

Dan Voiculescu a cerut conducerii Senatului initierea unui dialog institutional cu directorii serviciilor secrete pentru a se asigura ca „isi inteleg si respecta responsabilitatile legale”.

Scrisoarea este inregistrata la cabinetul presedintelui Senatului pe data de 14 septembrie, iar la secretariatul Biroului Permanent pe data de 16 septembrie si urmeaza sa fie discutata marti de catre membrii conducerii Senatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult