Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Zeci de arme si mii de cartuse confiscate de politisti

Zeci de arme si mii de cartuse confiscate de politisti

scris de Ziua Veche
2 afisari

. Politistii au confiscat in ultima saptamana 60 de arme letale si neletale, precum si aproximativ 2.300 de cartuse de diferite tipuri si calibre. Valoarea sanctiunilor aplicate pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor se ridica la 31.750 de lei. 92 de persoane (una in stare de arest) au fost cercetate pentru comiterea de infractiuni.


 

Din dispozitia conducerii Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii din cadrul structurilor Arme, Explozivi si Substante Periculoase din intreaga tara au actionat si in perioada 5 – 12 februarie a.c. pentru documentarea si probarea activitatii infractionale a persoanelor care detin ilegal arme si munitii. Cele 459 de controale efectuate pentru depistarea detinatorilor ilegal de arme si munitii s-au materializat in constatarea a 107 infractiuni la regimul armelor si munitiilor. 95 dintre acestea au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, iar 12 potrivit art. 279 Codul penal si Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal”, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult