Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Lichidatorul Siliste vrea sa-i faca pe jurnalistii de la fosta ZIUA

Lichidatorul Siliste vrea sa-i faca pe jurnalistii de la fosta ZIUA

scris de Ziua Veche
196 afisari

 

Incep sa se confirme zvonurile potrivit carora lichidatorul judiciar numit peste noapte la falita SC ZIUA SRL va face jocurile celor care au determinat in mod artificial acumularea unor datorii uriase, de 1,7 milioane de euro catre zeci de ziaristi si societati comerciale.


Modul in care se deruleaza insolventa SC ZIUA SRL naste banuiala legitima ca se desavarseste un nou FNI ale carui victime sunt zeci de firme si jurnalisti. Miza: scoaterea din patrimoniul firmei falite, prin vanzarea pe cat mai putin, a unui teren valoros, precum si a marcii si arhivei electronice a fostului cotidian national. Desi Legea nr. 85/2006, privind insolventa, prevede ca la adunarile creditorilor trebuie convocati toti creditorii cunoscuti (sunt creditori cunoscuti toti cei care au depus cerere de creanta – deci si salariatii – ori cei care rezulta din actele depuse de catre debitor odata cu cererea de deschidere a procedurii) lichidatorul judiciar Cristian Siliste a depus in 17 mai a.c. la Oficiul Registrului Comertului un tabel-convocator in care sunt convocati doar creditorii persoane juridice, nu si fostii salariati persoane fizice, pentru o Adunare a Creditorilor stabilita pentru joi 20 mai 2010, orele 15.30.

 

Lichidatorul a convocat in paralel si o sedinta a Comitetului Creditorilor, programata cu doar jumatate de ora inaintea Adunarii. Surprinzator, sedintele vor avea loc la noul sediu al lichidatorului Siliste din Splaiul Unirii nr. 6 dobandit imediat dupa deschiderea procesului de insolventa al ZIUA, exact in blocul in care isi are cartierul general afaceristul Sorin Ovidiu Vantu (cel care a ordonat inchiderea ziarului ZIUA). Despre sedinta Comitetul Creditorilor – despre care niciun fost salariat de la ZIUA SRL nu stie cand anume a fost ales si constituit – putem afirma ca este o dovada a “transparentei” cu care a operat lichidatorul Cristian Siliste, impotriva caruia, anuntam in premiera, se pregateste o plangere penala.

Pentru cine nu-l cunoaste pe acest Siliste, precizam ca el a fost “ales” in acest dosar la recomandarea presedintelui lichidatorilor din Romania, Arin Octav Stanescu, in urma unor discutii private purtate cu managerul-catastrofa Mihai Palsu, cel care a dus ziarul ZIUA la faliment si si-a batut joc de fostii lui colegi de presa, aruncandu-i in strada cu salarii neplatite de patru luni, dupa ce-si acordase siesi drepturi de autor si alte avantaje de ordinul zecilor de mii de ron, ca sa aiba “osanza” pentru “vremurile grele” despre care stia ca o sa vina.

Dupa discutia de taina cu Arin Octav Stanescu, numirea lui Siliste in dosarul de insolventa a fost oficializata de judecatorul sindic Nicolae Prepelita, de la Sectia a VII-a Comerciala a Tribunalului Bucuresti, mai intai in calitate de administrator judiciar, iar apoi in cea de lichidator judiciar, ambele numiri efectuate fara nicio selectie prealabila.

Curioasa in acest caz este si convocarea creditorilor cu mai putin de trei zile inaintea datei sedintei stabilite pentru joi 20 mai 2010 orele 15.30, timp extrem de scurt pentru a permite o punere la punct asupra situatiei reale din dosarul de insolventa.

Iata in continuare, textul celor doua convocari intocmite de lichidatorul Cristian Dragos Siliste:

Convocare Adunare Creditori

Subscrisa Cabinet Individual de Insolventa Siliste Cristian Dragos, reprezentata legal prin av. Siliste Cristian Dragos, in calitate de lichidator judiciar al SC ZIUA SRL, desemnat prin Sentinta comerciala nr. 2103 din data de 08.03.2010, pronuntata in Dosar nr.512/3/2010 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti – Sectia a VII a Comerciala, convoaca prin prezenta Adunarea creditorilor pentru data de 20.05.2010, ora 15.30, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Splaiul Unirii nr.6, bl.B3A, et.1, sector 4. Ordinea de zi va cuprinde : 1. Prezentarea situatiei financiare a societatii debitoare (Debitoarea detine in proprietate bunuri mobile si imobile cu o valoare de piata in cuantum de 13.191.934 lei exclusiv TVA.); 2. Aprobarea concluziilor raportului de evaluare a bunurilor apartinând societatii debitoare. (pentru bunurile imobile s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 12.834.000 lei exclusiv TVA, pentru mijloacele de transport s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 174.800 lei exclusiv TVA, pentru mijloacele fixe s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 142.173 lei exclusiv TVA, pentru obiectele de inventar s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 40.961 lei exclusiv TVA); 3. Aprobarea onorariului expertului evaluator. Pentru activitatea desfasurata, expertul evaluator solicita un onorariu in cuantum de 22.000 lei (20 auto = 4.000 lei + mijl. fixe = 4.000 lei + ob.de inv. = 2.000 lei + imobil teren si constructii = 12.000 lei), fiind incluse si cheltuielile ocazionate de deplasare pentru vizualizarea tuturor bunurilor in locatiile aflate; 4. Aprobarea modalitatii de valorificare a bunurilor identificate in patrimoniul societarii debitoare. (Propunem ca valorificarea bunurilor sa se realizeze prin licitatie publica cu strigare, pretul de pornire fiind valoarea stabilita prin raportul de evaluare aprobat in prezenta cauza.); 5. Confirmarea lichidatorului judiciar si aprobarea onorariului acestuia pentru perioada de lichidare judiciara. (Pentru activitatea desfasurata in prezenta cauza cat si demersurile ce urmeaza a fi întreprinse, lichidatorul judiciar solicita un onorariu in cuantum de 5.000 lei si 10 % din sumele atrase in averea societarii debitoare, sume care nu sunt purtatoare de TVA.) Adunarea creditorilor va fi prezidata de catre reprezentantul lichidatorului judiciar, dl.av. Cristian Siliste. Potrivit art.14 alin.3 din lege, creditorii pot fi reprezentati in adunare prin împuterniciti cu procura speciala autentica sau, in cazul creditorilor bugetari si al celorlalte persoane juridice, cu delegatie semnata de conducatorul unitatii. Va mai incunostiintam ca in temeiul art.14 alin.4 din Legea nr.85/2006 puteti sa va exprimati votul prin scrisoare, cu legalizarea semnaturii de catre un notar public. Daca examinarea chestiunilor supuse deliberarii creditorilor nu se finalizeaza in ziua stabilita, aceasta va continua de drept in a doua zi lucratoare, la aceeasi ora si in acelasi loc”.

Convocare Comitet Creditori

Subscrisa Cabinet Individual de Insolventa Siliste Cristian Dragos, reprezentata legal prin av. Siliste Cristian Dragos, in calitate de lichidator judiciar al SC ZIUA SRL, desemnat prin Sentinta comerciala nr. 2103 din data de 08.03.2010, pronuntata in Dosar nr.512/3/2010 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti – Sectia a VII a Comerciala, convoaca prin prezenta Comitetul creditorilor pentru data de 20.05.2010, ora 15.00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Splaiul Unirii nr.6, bl.B3A, et.1, sector 4. Ordinea de zi va cuprinde : 1. Prezentarea situatiei financiare a societatii debitoare.( Debitoarea detine in proprietate bunuri mobile si imobile cu o valoare de piata in cuantum de 13.191.934 lei exclusiv TVA.) ; 2. Aprobarea concluziilor raportului de evaluare a bunurilor apartinând societatii debitoare. (pentru bunurile imobile s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 12.834.000 lei exclusiv TVA, pentru mijloacele de transport s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 174.800 lei exclusiv TVA, pentru mijloacele fixe s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 142.173 lei exclusiv TVA, pentru obiectele de inventar s-a stabilit o valoare de evaluare in cuantum de 40.961 lei exclusiv TVA) ; 3. Aprobarea onorariului expertului evaluator.(Pentru activitatea desfasurata, expertul evaluator solicita un onorariu in cuantum de 22.000 lei (20 auto = 4.000 lei + mijl. fixe = 4.000 lei + ob.de inv. = 2.000 lei + imobil teren si constructii = 12.000 lei), fiind incluse si cheltuielile ocazionate de deplasare pentru vizualizarea tuturor bunurilor in locatiile aflate.) ; 4. Aprobarea onorariului lichidatorului judiciar. (Pentru activitatea desfasurata in prezenta cauza cat si demersurile ce urmeaza a fi întreprinse, lichidatorul judiciar solicita un onorariu in cuantum de 5.000 lei si 10 % din sumele atrase in averea societatii debitoare.) sedinta Comitetului creditorilor va fi prezidata de catre reprezentantul lichidatorului judiciar, dl. av. Cristian Siliste. Potrivit art.14 alin.3 din lege, creditorii pot fi reprezentati in adunare prin împuterniciti cu procura speciala autentica sau, in cazul creditorilor bugetari si al celorlalte persoane juridice, cu delegatie semnata de conducatorul unitatii. Va mai incunostiintam ca in temeiul art.14 alin.4 din Legea nr.85/2006 puteti sa va exprimati votul prin scrisoare, cu legalizarea semnaturii de catre un notar public. Daca examinarea chestiunilor supuse deliberarii creditorilor nu se finalizeaza in ziua stabilita, aceasta va continua de drept in a doua zi lucratoare, la aceeasi ora si in acelasi loc”.

PS – Fostii salariati ai ZIUA ne-au informat ca vor fi prezenti, cu mic cu mare, la ora si locatia stabilita de lichidatorul Siliste. Va vom tine la curent cu derularea evenimentelor

0 comentariu

sorge 19-05-2010 - 19:15

Cit pot sa fiu de prost sa mai ma uit la aceste psturi ?[Realitatea si Antenele ]
In fond stiinta a evoluat mult din 89 si pina acum ,cred ca pot sa mi pun o antena pe bloc sa prind sirbii si bulgarii ca pe vremea lui Ceausescu .

ioan 19-05-2010 - 20:22

Felicitri domnule Marius, iata o stire veridica. La mai multe!
Intradevar ne trebuie noi lideri politici, in locul celor compromisi pe vecie, ei exista insa sunt inca anonimi.
Nu ii scoate nimeni in fata.
Drept dovada dv. aveti vreo optiune de vot clara pentru 2012 din actualul spectru politic? Eu nu, si ca mine sunt multi! Daca lucrurile raman la fel ce poate face multimea decat sa boicoteze urmatorul ciclu electoral.

Rasputin 20-05-2010 - 05:54

dar la B1, OTV şi VoxNews te uiţi, da?

nume autor 20-05-2010 - 06:29

Mareste-ti stadionul , fa niste transferuri , numeste staful tehnic si incearca sa bati celelalte echipe intr-o competitie de fotbal-management online cu peste 40 000 de echipe din toata lumea , Romania cu propria liga , te inscri si joci gratis.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=377343

jonny bravo 20-05-2010 - 07:25

eu unul nu mai vad nici o solutie decat sa plecam din tara asta de cacao. se vede ca hoti si cersetorii adusi de imperiul roman pentru a colonia terotoriul daciei inca mai au reminescente in sangele unor conationali. oare cat o sa mai rezistam? odata si odata paharul se va umple si oamenii nu vor mai rezista decat sa vina la o plimbare in piata victoriei, sa danseze si sa fluiere. imi este frica de faptul ca in curand locul fluierelor vor fi schimbate cu bate, iar dansul se va trasforma intr-o lupta de gherila urbana.

sorge 20-05-2010 - 11:53

Nu am de ce sa ma uit .
Iti recomand sa te uiti la niste case de licitatii de arta si o sa ti mai rapeasca din timpul liber ,ca sa nu mai ma vinezi pe mine.[artmark.ro;alis.ro;goldart.ro;monavissa.ro ]

spin 20-05-2010 - 13:42

daunazi am fost la cetatea neamtului-renovata -deja am simtit inca de pe podul de legatura al cetatii acel parfum de istorie , am simtit ca ma ia de dupa umeri bratele puternice de ostean ,am auzit glasul hotarit a voievozilor ,am auzit plinsetul mamelor si al vaduvelor celor cazuti de arma tatara ,polona ,turca sau un hanger otravit ,apoi acsa am deschis televizorull am simtit greata ,scirba,ura neputinta .

Adrian D 20-05-2010 - 17:26

Adica secatura aia ia de la stat, adica din buzunarele noastre, 100000 lei pe luna? De-aia toaca el in halul ala la TV? Pai nu-i nici o paguba ca a luat si el ceva oua in cap!

Cris 21-05-2010 - 12:36

Am citit acest articol si am rams blocat de faptul ca este scris intr un stil ieftin si lipsit de profesionalism.

Pare o descriere a unui copil de clasa a 8 a a evenimentelor din Piata Victoriei.

karpatin 22-05-2010 - 16:15

Trist in Piata Victoriei???. Sindicalistii au chiulit. Au fost max. 20.000 si restul veniti de pe la partide. Au venit multi de unde psd are filiale puternice
Oricum toti aratau bine hraniti bine imbracati si veseli cu chef de fluierat. Trist era prin 94 cand se adunau 100.000 cu burtile lipite de spate…
Cred ca salariile bugetarilor ar trebui taiate 50% dati inca 50% afara si apoi marite pe performanta si merite

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult