Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele și premierul Emiratelor Arabe Unite

Klaus Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele și premierul Emiratelor Arabe Unite

scris de Misu Andrei
56 Afisari

Președintele României s-a întâlnit astăzi, 21 martie, cu vicepreședintele și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Cei doi oficiali au discutat despre domeniul energiei, educației, agriculturii sau securității cibernetice.

FOTO: Presidency.ro

„Președintele României a reconfirmat și cu această ocazie importanța și nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale cu Emiratele Arabe Unite, evidențiind soliditatea dialogului politic și intensificarea recentă a cooperării economice și sectoriale. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a subliniat obiectivul consolidării acestei tendințe pozitive a relațiilor bilaterale în numeroase sectoare de interes strategic pentru ambele țări, susținută și prin documentele semnate cu ocazia vizitei”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cei doi demnitari au discutat despre domenii de interes prioritar pentru cele două țări, respectiv energie, educație, agricultură, infrastructură de transport, conectivitate digitală, protecție civilă și securitate cibernetică.

Klaus Iohannis a prezent în timpul întâlnirii Inițiativa celor Trei Mări și a menționat că va găzdui, în acest an, la București, Summitul acesei inițiative, ocazie cu care a invitat companiile din Dubai la Forumul de Afaceri care va fi organizat cu această ocazie.

Potrivit sursei citate, vicepreședintele și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite a exprimat aprecierea față de relații foarte bune dintre cele două țări, din punctul de vedere al dialogului politico-diplomatic și sectorial, și al contactelor mediului de afaceri și interumane. Mai mult decât atât, acesta a arătat interesul de a contribui la consolidarea acestora.

FOTO: Presidency.ro

„Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Vicepreședintele și Prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite pentru inițiativa de a organiza COP28, conferința ONU pe tema schimbărilor climatice, și pentru interesul arătat cu privire la problemele legate de sustenabilitate. În acest context, Alteța Sa Mohammed bin Rashid Al Maktoum și-a exprimat aprecierea privind bioversitatea și, respectiv, rezervele de apă ale țării noastre”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Cei doi oficiali au convenit ca România și Emiratele Arabe Unite să coopereze în domeniile dezvoltării durabile și educației pentru mediu, potrivit sursei citate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS