Acasa Actualitate-Interna Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor inundațiilor din Germania

Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor inundațiilor din Germania

scris de Misu Andrei
90 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanțe președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, prin care exprimă “solidaritatea și compasiunea deplină ale României și ale românilor cu Germania și încrederea în puterea de refacere a comunităților greu lovite”.

Foto: Administrația Prezidențială

„Am aflat cu tristețe despre inundațiile catastrofale care au provocat pagube uriașe în vestul Germaniei în ultimele zile, soldate cu regretabile pierderi de vieți omenești, sute de persoane dispărute sau rănite, precum și importante pagube materiale.

În aceste momente de grea încercare pentru poporul german, doresc să adresez, în numele meu și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică și recuperare ușoară celor afectați. Exprim, pe această cale, solidaritatea și compasiunea deplină ale României și ale românilor cu Germania și încrederea în puterea de refacere a comunităților greu lovite.”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Inundațiile catastrofale din vestul Germaniei s-au soldat cu cel puțin 93 de morți și 1.300 de persoane dispărute, potrivit celui mai nou bilanț. Rețelele de telefonie mobilă sunt căzute, ceea ce face și mai dificilă căutarea celor dispăruți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult