Acasa Actualitate-Interna Iohannis: Șoferii pot vorbi la telefon în mers, dacă au dispozitiv „mâini libere”.

Iohannis: Șoferii pot vorbi la telefon în mers, dacă au dispozitiv „mâini libere”.

scris de Misu Andrei
108 afisari

Șoferii pot folosi telefonul mobil în timpul mersului, cu condiția ca aparatul să aibă dispozitiv de tip „mâini libere”. Legea a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis.

sursa presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea potrivit căreia șoferilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci se află în mers, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip „mâini libere”, anunță Administrația Prezidențială. Până la această modificare, șoferilor le era interzisă interzisă folosirea telefonului mobil în mers, indiferent dacă are sau nu dispozitiv „mâini libere”.

Ordonanţa Guvernului nr. 11/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Legea promulgată vineri introduce prevederea potrivit căreia „conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult