Acasa Actualitate-Interna Ionel Arsene a fost arestat în Italia. Politicianul a fugit din România înainte de condamnare

Ionel Arsene a fost arestat în Italia. Politicianul a fugit din România înainte de condamnare

scris de Misu Andrei
56 Afisari

Ionel Arsene, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, condamnat definitiv la închisoare cu executare, s-a predat în Italia, la Bari, fiind în prezent arestat, au declarat surse judiciare pentru „Adevărul”.

Ionel Arsene

Sursele citate au afirmat că fostul preşedinte al CJ Neamţ s-a predat şi a fost reţinut, fiind în prezent arestat la Bari, Italia.

Urmează ca instanţa din Italia să decidă asupra confirmării mandatului de arestare.

Pe 10 martie 2023, preşedintele legislativului nemţean a fost condamnat definitiv, pentru fapte de corupţie, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov hotărând o sentinţă de 6 ani şi 8 luni de detenţie. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ.

Apoi, Poliţia Română a postat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Most wanted“, fotografia şefului CJ şi un scurt „istoric“ al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională.

A fost judecat pentru trei fapte de trafic de influenţă, în primă instanţă, la Tribunalul Bacău, decizia fiind 8 ani şi 4 luni. Soluţia a fost contestată de inculpat, iar la Curtea de Apel Braşov magistraţii au constat că una dintre fapte s-a prescris, pedeapsa fiind redusă.

„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Arsene Ionel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă săvârşită în anul 2013, prevăzută de articolul 291 alineat 1 Cod penal, raportat la art. 6 şi art. 7 litera a din Legea nr. 78/2000, ca efect al intervenţiei prescripţiei răspunderii penale“, se arată în decizia Curţii Braşov.

Fapta prescrisă este cea în care Arsene a fost denunţat de fostul primar Gheorghe Ştefan, care a susţinut că i-ar fi dat, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în tentativa de a-l „anihila“ pe şeful de la acea vreme al CJ, Culiţă Tărâţă. Ideea era ca acesta să fie declarat incompatibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult