Acasa Actualitate-Interna ISIS a anunțat că a decapitat 11 creștini de Crăciun

ISIS a anunțat că a decapitat 11 creștini de Crăciun

scris de Misu Andrei
212 afisari

Organizația teroristă Statul Islamic a publicat un videoclip în care susține că arată uciderea a 11 creștini din Nigeria. IS a declarat că decapitările sunt parte a unei campanii pentru a „răzbuna” uciderea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, din luna octombrie.

Nu au fost date detalii despre victimele, care erau toate de sex masculin, dar IS susține că au fost „capturate în ultimele săptămâni” în statul Borno din nord-estul Nigeriei, notează BBC. Videoclipul de 56 de secunde a fost produs de „agenția de știri” IS Amaq și a fost lansat pe 26 decembrie, iar analiștii spun că a fost sincronizat în mod clar să coincidă cu sărbătorile de Crăciun.

Filmările au fost făcute într-o zonă în aer liber neidentificată. Unul dintre ostatici este împușcat mortal, în timp ce ceilalți 10 sunt împinși la pământ și decapitați. Liderul și purtătorul de cuvânt al organizației Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi și Abul-Hasan Al-Muhajir, au fost uciși în Siria la sfârșitul lunii octombrie. Aproape două luni mai târziu, pe 22 decembrie, IS a anunțat o nouă campanie pentru a „răzbuna” moartea lor și, de atunci, a revendicat o serie de atacuri în diferite țări sub stindardul acelei campanii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS