Acasa Actualitate-Interna Italia acuză România de practici incorecte pentru că i-a blocat un transport de măști de protecție

Italia acuză România de practici incorecte pentru că i-a blocat un transport de măști de protecție

scris de Misu Andrei
294 afisari

Italia vorbește deja despre un război global al măștilor și critică ceea ce consideră o măsură abuzivă din partea României: blocarea unui transport de măști de protecție care ar fi trebuit să ajungă în Peninsulă. 

Reporter: Măști italiene, cumpărate de noi, blocate în România. Ce se întâmplă în acest război al măștilor?

Luigi Di Maio, ministru de externe al Italiei: „Se întâmplă că în lume există țări care ne ajută și țări care au decis să se gândească doar la ele. Noi îi denunțăm pe cei din urmă. Adică pe cei care țin pentru ei măștile noastre.

Apoi, în alte cazuri, alertăm Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Comerțului că sunt țări care își asumă acțiuni anticomerciale, pentru că dacă tu blochezi într-o vamă măștile cumpărate de o firmă care ne aparține, deci nu de Guvern, ci de o firmă italiană, tu ai și un comportament împotriva regulilor comerțului.”

Autoritățile române au anunţat, săptămâna trecută, că se suspendă pentru o perioadă de 6 luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult