Acasa Actualitate-Interna Kelemen Hunor îi răspunde lui Iohannis: Chiar nu văd sensul de ce să explicăm, să spunem cine de ce aplaudă un discurs

Kelemen Hunor îi răspunde lui Iohannis: Chiar nu văd sensul de ce să explicăm, să spunem cine de ce aplaudă un discurs

scris de Misu Andrei
92 Afisari

Kelemen Hunor a declarat, vineri, pentru Agerpres, că nu este cazul să se discute despre o criză în coaliţia de guvernare. „Am văzut că mulţi au sărit: ‘Trebuie scos UDMR de la guvernare’. Dar de ce? Putem să căutăm sancţiuni, putem să căutăm fel de fel de chestiuni legate de funcţionarea, de îmbunătăţirea coaliţiei, dar aici nu este cazul”, a spus preşedintele UDMR. Potrivit acestuia, Uniunea şi-a îndeplinit până în prezent toate obligaţiile asumate alături de parteneri, iar premierul Ungariei, Viktor Orban, nu a vorbit deloc la Tuşnad despre România şi despre autorităţile de la Bucureşti.

„Nu trebuie să vorbim în niciun caz despre o criză în coaliţie. O criză în coaliţie este dacă nu se respectă programul de guvernare, dacă nu se respectă acordul de coaliţie, dacă nu putem să ne înţelegem pe subiecte din programul de guvernare, de pe agenda noastră politică, dacă cineva dintre noi face ceva împotriva intereselor generale sau specifice ale României şi nu este cazul în coaliţie. Fiecare şi-a făcut treaba, discutăm, punem în aplicare programul de guvernare, căutăm soluţii la problemele cetăţenilor şi la problemele cu care ne confruntăm cu toţii, dar un conflict în interiorul coaliţiei pe un discurs al unui om politic, indiferent cine e acel om politic din Uniunea Europeană, nu cred că este cazul, că nu lezează, nu atinge în niciun fel coaliţia, performanţele coaliţiei. Orban n-a vorbit de România, Orban n-a vorbit de Guvernul României, de coaliţie, deci nu există motiv pentru care să fie o chestiune de tensiune în coaliţie. Deci, se poate discuta în coaliţie ceea ce a spus Orban, eu sunt pregătit pentru orice discuţie”, a declarat liderul UDMR, pentru Agerpres.

Kelemen Hunor: Nu scrie nicăieri că libertatea de exprimare şi libertatea de a avea o opinie diferită sunt interzise

Kelemen Hunor a reafirmat poziţia „extrem de clară” a UDMR de condamnare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

„Nu suntem de acord cu războiul, nu suntem de acord cu nicio modalitate de a ataca un stat suveran şi, din acest punct de vedere, n-am avut şi nu avem dispute în coaliţie. Deci, cu toţii suntem de acord cu această poziţie de la bun început. De altfel, poţi să critici anumite decizii luate de colegii tăi la nivel de Uniune Europeană, unde, sigur, şefi de stat şi de guvern reprezintă Uniunea Europeană, ei iau decizii împreună, ei iau decizii în consens, e cultura consensului în Uniune. Asta nu înseamnă că nu poţi să critici anumite atitudini. Poţi să critici. Şi România poate critica, şi Ungaria poate critica, şi Franţa şi toţi cei care sunt în Uniune, fiindcă nici în tratatele europene, nici în tratatele de aderare nu scrie nicăieri că libertatea de exprimare şi libertatea de a avea o opinie nuanţată, diferită sunt interzise. Nu există aşa ceva!”, a subliniat vicepremierul.

2 comentarii

qwe 30-07-2022 - 18:00

Este corectă abordarea

Constantinescu Valentin-Ionut 01-08-2022 - 11:20

Bancul Zilei cu un mort si unul viu.ce sa fie ce sa fie omul mort si smecheria vie dar mai rau batut de soarta omul viu si scula moarta.
1.Alexandru Sassu (n. 26 octombrie 1955, București – d. 25 septembrie 2021
2.Klaus Werner Iohannis (13 iunie 1959, Sibiu, România) este un politician român de etnie germană,sas.
Mai tineti minte acum vroe 20-30 ani sloganul electoral”L-AI VOTAT PE SASSU AI BELIT CARASU”
Sassu e Mort.Dar Carasu E Viu….GHINION….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult