Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre Planul european de relansare economică

Klaus Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre Planul european de relansare economică

scris de Misu Andrei
102 afisari

Președintele Klaus Iohannis a avut luni o convorbire telefonică cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi au discutat despre propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le prezinte, până la sfârșitul acestei luni, cu privire la Planul de relansare economică a Uniunii Europene și varianta revizuită a propunerii privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

„Președintele Klaus Iohannis a menționat sprijinul deplin al României în ceea ce privește identificarea celor mai potrivite soluții pentru redobândirea forței economice a Uniunii Europene. Referitor la pachetul de propuneri pe care Comisia Europeană urmează să-l prezinte cu privire la Planul de relansare economică a UE și varianta revizuită a propunerii privind bugetul Uniunii pentru perioada 2021-2027, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare axată pe unitate, solidaritate și evitarea oricărei diviziuni sau fragmentări între statele membre ale Uniunii”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că aceste propuneri trebuie să țină seama de nevoile fiecărui stat membru în parte, să fie echilibrate, proporționale și corect prioritizate, astfel încât să se asigure un răspuns concret la provocările existente.

„Convergența și coeziunea trebuie să rămână principalele obiective la nivel european, astfel încât Uniunea Europeană să iasă mai puternică din această provocare generată de criza COVID-19”, i-a transmis Klaus Iohannis președintelui Comisiei Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult