Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: „Dacă este Orban, îl accept, dacă este Cîțu, îl accept”

Klaus Iohannis: „Dacă este Orban, îl accept, dacă este Cîțu, îl accept”

scris de Misu Andrei
54 afisari

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că așteaptă de la cele trei partide care ar putea forma o coaliție de guvernare, o propunere de premier. Președintele a preferat să nu încline balanța în scandalul din interiorul PNL spunând că l-ar accepta și pe Florin Cîțu și pe Ludovic Orban, dacă sunt susținuți de coaliție.

„Dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept, sau să fie altcineva, dar la urmă, să vina și să propună pe cineva”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a spus că a avut o discuție cu Ludovic Orban despre intenția sa de a fi din nou premier, însă a precizat că partidele trebuie lăsate să negocieze o coaliție solidă pentru a nu repeta greșelile din trecut.

„Motivul principal pentru care cred că nu s-au înțeles până acum este pentru că sunt în negociere. E devreme să vorbim despre un eșec. Principalul motiv este că au încercat, cel puțin unii, să negocieze via media, ceea ce nu se face, pur și simplu. O negociere se face între partidele din coaliție și nu se comunică rezultate intermediare”, susține Iohannis, care a mai zis că astfel de comunicări „scad încrederea publicului în partide”.

„Să avem puțin rabdare. Și pentru mine este important să se formeze relativ repede un guvern pentru a gestiona pandemia, să avem un guvern care se bazează pe o majoritate solidă în Parlament”, a completat Iohannis.

Președintele spune că sunt șanse mici să avem un Guvern instalat până la Crăciun.

„Optimal ar fi să fie instalat noul guvern imediat după Crăciun. Negocierile sunt însă negocieri. Ele merg uneori bine și rapid, după care se opresc. Nu cred că e bine să îi impingem de la spate”, este de părere președintele.

Acesta a anunțat că va convoca o nouă rundă de consultări imediat ce „se cristalizează” o soluție în urma negocierilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult