Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: E nevoie să ne asigurăm că NATO e pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei

Klaus Iohannis: E nevoie să ne asigurăm că NATO e pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei

scris de Misu Andrei
56 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că în cadrul discuțiilor cu Joe Biden și cu liderii celorlalte state aliate est-europene din formatul București 9, a subliniat importanța menținerii unității în aceste momente și și-a exprimat susținerea pentru creșterea prezenței militare a NATO și, respectiv, a SUA în România și în zona Mării Negre.

Klaus Iohannis și Joe Bidenn. Foto: Administratia Prezidententiala

„Am discutat cu Președintele SUA, Joe Biden, și cu ceilalți lideri ai statelor care fac parte din Formatul București 9 (B9) despre situația îngrijorătoare de securitate în Flancul Estic al NATO și în regiunea Mării Negre.

În cadrul dialogului, care confirmă valoarea acestui format de consultare și coordonare între aliați, am subliniat că menținerea unității este esențială în aceste momente. Este nevoie să ne asigurăm că NATO este pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei.

Am exprimat, totodată, susținerea pentru creșterea prezenței militare a NATO și, respectiv, a Statelor Unite ale Americii în România și în zona Mării Negre, ca expresie a solidarității aliate și a Parteneriatului Strategic solid între țara noastră și SUA”, a transmis Klaus Iohannis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS