Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: Nu considerăm că războiul din Ucraina se va extinde în țările NATO

Klaus Iohannis: Nu considerăm că războiul din Ucraina se va extinde în țările NATO

scris de Misu Andrei
82 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu consideră că războiul din Ucraina se va extinde în țările NATO, dar, pe de altă parte, a insistat pe întărirea flancului estic al alianței, astel încât „orice posibil adversar să renunțe la un atac” în această zonă.

„Nu considerăm că acest conflict se va extinde în țările NATO, însă pe de altă parte vrem să fim foarte bine pregătiți pentru orice situație, de aceea în Flancul Estic trebuie să consolidăm apărarea. Flancul Estic trebuie să fie puternic, și trebuie să fie atât de puternic încât nimeni nu are vreodată ideea că ar trebui să atace pe Flancul Estic. Acesta este conceptul strength and deterrence al NATO, putere care îl face pe orice posibil adversar să renunțe la un atac. Este foarte clar că Flancul Estic trebuie consolidat, trebuie echilibrat în așa fel încât și partea noastră, partea sudică, partea spre Marea Neagră să fie la fel de bine consolidat și apărat cum este partea nordică, spre Baltic. În acest sens, noi credem că putem să prevenim orice conflict pe zona noastră”, a declarat marți Klaus Iohannis, la conferința de la finalul întrevederii cu omologul său bulgar Rumen Radev.

1 comentariu

bali 16-03-2022 - 10:31

Mai du-te ba tradator nenorocit in slobozi !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS