Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European, la Porto

Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European, la Porto

scris de Misu Andrei
94 afisari

Președintele Klaus Iohannis va participa în perioada 7 – 8 mai la Porto, Republica Portugheză, la Summitul privind problematica socială, la reuniunea informală a Consiliului European, precum și la Summitul UE-India, în format de videoconferință, cu premierul Indiei, Narendra Modi, anunță Administrația Prezidențială.

Summitul social de la Porto are ca temă centrală implementarea optimă a Pilonului European al Drepturilor Sociale. Evenimentul își propune să traseze prioritățile agendei sociale pentru următorul deceniu, astfel încât să răspundă provocărilor tranziției verzi și digitale.

Președintele Klaus Iohannis va avea o intervenție în cadrul celei de-a doua sesiuni tematice a Summitului privind competențele și inovarea, panelul „Educație, aptitudini și inovare”.

În cadrul reuniunii informale a Consiliului European, subiectele abordate se vor referi la relațiile dintre Uniunea Europeană și India, în perspectiva Summitului informal UE – India, precum și la elemente referitoare la gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Summitul UE-India are în vedere tematici care vizează consolidarea cooperării în efortul de combatere a pandemiei de COVID-19, reafirmarea interesului ambelor părți față de continuarea dezvoltării legăturilor comerciale, promovarea multilateralismului eficient, consolidarea cooperării în ceea ce privește principalele provocări în materie de politică externă și securitate, precum și încurajarea cooperării în domeniul conectivității. Este avută în vedere agrearea unei Declarații politice comune UE-India, axate în principal pe aspecte legate de combaterea pandemiei de COVID-19 şi redresarea socio-economică durabilă și digitală”, se arată în comunicatul de presă al Adminstrației Prezidențiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult