Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: Plafonarea prețurilor la energie este o măsură care poate să ne treacă prin iarnă

Klaus Iohannis: Plafonarea prețurilor la energie este o măsură care poate să ne treacă prin iarnă

scris de Misu Andrei
87 afisari

PreședintelKlaus Iohannis spuncă plafonarea prețurilor la energie esto măsură carar putea fi adoptată și car„poatsă ntreacă prin iarnă”. El a spus că a cerut soluții durabile la niveeuropean pentru creșterea prețurilor la energie, astfel încât acestea să nu ducă la o explozia tuturor prețurilor la niveeuropean.

Foto: Administrația Prezidențială

Nu saștepta nimeni să avem acestcreșteri fantasticla prețul gazelor, nu s-au așteptat experții – cum în general nu sașteaptă când apar criz– să crească prețurilla energiașa dmult”, a spus Klaus Iohannis.

„Exact din acest motiv am dorit să atrag atenția autorităților europene că trebuie să acționăm repede și împreună. Am purtat o discuție lungă cu Ursula von der Leyen când a venit în România și am avut o discuție pe această speță la summit-ul din Slovenia. Am reușit, împreună cu alții care sunt la fel de preocupați, să punem această chestiune în centrul atenției Comisiei, care a primit temă de la noi să pregătească un set de evaluări și măsuri pe care le vom discuta la sfârșitul lunii”, a adăugat președintele.

„Până atunci, miniștrii Energiei vor discuta aceste măsuri. Cum ele trebuie corelate, negociate, nu vom putea să luăm măsuri foarte repede. De aceea, una din măsurile posibile este plafonarea, o măsură care poate să ne treacă prin iarnă, până când se pun în practică alte măsuri, pentru că este nevoie de un set amplu de măsuri pentru a nu lăsa aceste prețuri să ducă la o explozie generalizată de prețuri în economiile europene”, a mai spus Iohannis.

Declarația vine după ce premierul în exercițiu Florin Cîțu a spus că „plafonarea prețurilor la energie în România va fi o decizie luată în prima ședință de Guvern, după ce se va rezolva criza politică”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult