Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: : Promisiunea Coaliției a fost că nu cresc impozite și taxe

Klaus Iohannis: : Promisiunea Coaliției a fost că nu cresc impozite și taxe

scris de Misu Andrei
36 Afisari

Președintele României susține că trebuie găsite modalități pentru a completa veniturile bugetare ale statului, însă a precizat că acest lucru trebuie realizat fără „a încărca” cetățeanul. Iohannis a amintit că PNL și PSD au promis că nu vor crește taxele și impozitele.

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

„Acum, între timp, cred că știe toată lumea că e nevoie de mai mulți bani decât avem acum la buget și atunci anumite măsuri se impun. Am discutat aceste chestiuni, mi-au spus cei din conducerea Coaliției cam la ce s-au gândit. Unele măsuri mi se par bune, altele cred că mai trebuie puțin discutate. Nu vreau să le clasific eu acum, de la Vilnius, însă este clar că trebuie găsite modalități pentru a completa veniturile bugetare. Nota Bene – fără a încărca cetățeanul. Deci sunt anumite măsuri care pot fi puse în practică fără ca românul de rând să aibă impresia că vine cu bani de acasă pentru buget”, a declarat șeful statului român.

Întrebat dacă o posibilă creștere a TVA-ului nu va fi pentru toată populația, Iohannis a punctat că „vom vedea până la urmă care din aceste măsuri rămân în picioare. Președintele a punctat că „promisiunea  Coaliției a fost că nu crește impozite și taxe”.

Klaus Iohannis participă, marți și miercuri, la summitul NATO de la Vilnius. Programul Summitului va include trei reuniuni la cel mai înalt nivel ale Consiliului Nord-Atlantic, inclusiv în formate cu Ucraina, Uniunea Europeană şi partenerii NATO din Indo-Pacific.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS