Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: România a fost cel mai apropiat și cel mai sincer prieten al Republicii Moldova

Klaus Iohannis: România a fost cel mai apropiat și cel mai sincer prieten al Republicii Moldova

scris de Misu Andrei
130 afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Chișinău, în cadrul discursului susținut cu ocazia aniversării a 30 de ani de independență a Republicii Moldova, că România “a fost cel mai apropiat și cel mai sincer prieten” al țării vecine de la Est. Acesta a spus că România este pregătită să acorde Republicii Moldova întreaga “susținere în procesele de transformare, modernizare și implementare a reformelor”. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că “independența este un deziderat pe care noi îl edificăm în fiecare zi”.

Foto: presidency.ro

„Sunt deosebit de bucuros să revin la Chișinău în acest moment de sărbătoare, la aniversarea a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Tot astăzi sărbătorim și 30 de ani de la stabilirea relațiilor noastre diplomatice, România fiind primul stat din lume care a recunoscut independența Republicii Moldova.

De altfel, România și Republica Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică – comunitatea de limbă, cultură și istorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult