Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu vicepreședintele Comisiei Europene și președintele PPE

Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu vicepreședintele Comisiei Europene și președintele PPE

scris de Misu Andrei
51 Afisari

Președintele României se va întâlni vineri, 31 martie, cu președintele Partidului Popular European și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, potrivit Administrației Prezidențiale.

Întâlnirea cu președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12:00.

Ulterior, de la ora 13:00, președintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Președintele României l-a primit astăzi, 30 martie, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat în vizită oficială în țara noastră. Cei doi au discutat și despre aderarea României la spațiul Schengen.

Klaus Iohannis a evidențiat, în cadrul întâlnirii, cadrul pozitiv al relației bilaterale dintre România și Spania, aniversarea, în acest an, a zece ani de la ridicarea relației la nivel de Parteneriat Strategic, precum și cooperarea excelentă în plan bilateral, european și al NATO. Președintele României a transmis mulțumiri autorităților spaniole pentru sprijinul deschis arătat comunității românești din Spania.

În contextul deținerii de către Spania a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, președintele Iohannis a exprimat sprijinul României pentru prioritățile acesteia și a reiterat deschiderea țării noastre de a colabora îndeaproape pentru avansarea agendei europene și depășirea cu succes a provocărilor actuale.

„Președintele României a discutat despre obiectivul țării noastre de a finaliza cu succes aderarea la spațiul Schengen în acest an, adresând mulțumiri pentru sprijinul constant și necondiționat acordat de Spania pentru aderarea României. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a reafirmat interesul țării noastre de a se implica activ în identificarea unor soluții în plan european cu privire la gestionarea migrației”, precizează sursa citată.

Ministrul spaniol a subliniat cooperarea dintre cele două state în domeniul afacerilor interne și a exprimat aprecierea pentru deschiderea României de a sprijini viitoarea Președinție spaniolă a Consiliului UE în avansarea unor dosare importante în domeniul migrației și azilului, al cooperării polițienești, al luptei împotriva traficului de persoane și al securității.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS