Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni cu ministrul Educației

Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni cu ministrul Educației

scris de Misu Andrei
80 Afisari

Președintele Klaus Iohannis va avea o ședință de lucru, joi de la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, anunță Administrația Prezidențială.

Discuția dintre președinte și ministru are loc în contextul disputei dintre ministerul Educației și ministerul Sănătății pe deschiderea școlilor cu prezența fizică a elevilor după vacanța de primăvară.

Între cele două ministere există puncte de vedere diferite și în ceea ce privește testarea în școli. În timp ce ministerul Educației ar vrea folosirea testelor rapide din salivă, ministerul Sănătății nu este de acord și vrea folosirea testelor antigen.

Sorin Cîmpeanu a explicat recent, la Digi24, că nu există personal medical la nivelul unităților de învățământ care să poată folosi testele antigen.

„Doar 18% din școli au cabinete medicale școlare. În aceste cabinete medicul vine prin rotație. Nu există o disponibilitate continuă. Unde nu sunt cabinete medicale nici nu are rost să fie păstrate testele că nu are cine să le facă”, declarat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult