Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis și alți șase președinți din UE au semnat o declarație comună de susținere a Maiei Sandu

Klaus Iohannis și alți șase președinți din UE au semnat o declarație comună de susținere a Maiei Sandu

scris de Misu Andrei
179 afisari

O declarație comună de susținere a noii președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit din partea mai multor șefi de stat din Uniunea Europeană, inclusiv din partea președintelui Klaus Iohannis. Și-au anunțat sprijinul pentru Maia Sandu președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituania, Poloniei și Slovaciei. Maia Sandu va fi învestită în funcție joi.

„Noi, preşedinţii României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi Slovaciei, o felicităm pe doamna Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Preşedinte al Republicii Moldova. Maia Sandu a primit un mandat ferm de la cetăţenii Republicii Moldova care aşteaptă schimbări, o agendă de reforme mai ambiţioasă, democraţie şi legături mai strânse cu Uniunea Europeană”, se arată într-o declarație a Administrației Prezidențiale pentru Agerpres.

Cei şapte şefi de stat îşi exprimă sprijinul „deplin” pentru Maia Sandu şi eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, „pe baza valorilor democratice, libertăţilor fundamentale şi a statului de drept”.

„O susţinem pe doamna preşedinte Maia Sandu în demersurile sale de a dezvolta în Republica Moldova un sistem democratic funcţional, care să reflecte voinţa cetăţenilor Republicii Moldova. De asemenea, suntem dispuşi să împărtăşim din experienţa noastră privind reformele şi procesul de integrare europeană, demers care ar putea contribui la prosperitatea şi bunăstarea Republicii Moldova pe calea sa către Uniunea Europeană”, se subliniază în declaraţie.

Totodată, cei şapte preşedinţi îşi reiterează sprijinul „ferm” pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum şi pentru „calea europeană” aleasă de cetăţenii Republicii Moldova.

1 comentariu

stefan 24-12-2020 - 15:26

680.000 de romani in UK…..din acestia infectati 167……..si totusi IohanNix a stabilit carantina…..IohanNix este doar o sluga iar TOATE DEMERSURILE SALE sunt agresive in primul rand la adresa romanilor. Defapt sfatuitorul sau este Raluca Turcan ( scoli la Moskva si dresaj la Berlin). Sa aveti Sarbatori Fericite ! si nu uitati faceti bine—gasiti bine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult