Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: Trebuie să ținem cont de deteriorarea relațiilor dintre NATO și Rusia

Klaus Iohannis: Trebuie să ținem cont de deteriorarea relațiilor dintre NATO și Rusia

scris de Misu Andrei
103 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri, după ședința CSAT, noua Strategie Națională de Apărare pentru perioada 2020-2024, adoptată în ședință. „România este un stat care trebuie să își apere cetățenii oriunde s-ar afla ei, care le asigură securitatea, care le respectă drepturile și pune instituțiile publice în serviciul lor”, a declarat Klaus Iohannis, care a precizat că parteneriatul cu SUA, UE și NATO sunt pilonii principali ai noii strategii. 

sursa presidency.ro

Noua Strategie oferă răspunsuri la întrebările esențiale privind obiectivele noastre naționale prioritare pentru asigurarea securității României și a cetățenilor săi și arată ce avem de făcut pentru a le atinge.

Politicile publice din domeniul securității naționale vor fi concepute și implementate având ca beneficiar final cetățeanul, pentru că fiecare român trebuie să simtă că trăiește într-un mediu sigur și să aibă încredere că instituțiile îl apără și îl protejează.

Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 operează cu același concept de securitate națională extinsă, introdus și definit în precedentul document. Pe lângă apărarea armată, înțeleasă în dublă calitate, de apărare națională și apărare colectivă, Strategia vizează și alte dimensiuni precum politica externă, ordinea publică, educația, sănătatea, economia, mediul, securitatea energetică sau securitatea cibernetică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS