Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis va participa la Congresul PNL: Îl încurajez pe Florin să continue

Klaus Iohannis va participa la Congresul PNL: Îl încurajez pe Florin să continue

scris de Misu Andrei
59 afisari

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. Acesta și-a exprimat susținerea pentru Florin Cîțu la șefia partidului și continuarea acestuia ca premier. Totodată, șeful statului a spus că discută cu președintele PNL, Ludovic Orban, „dar cine mai înţelege reacţiile lui”?

Foto: presidency.ro

Cu privire la criza guvernamentală, el a arătat, marţi, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS, transmite Agerpres.

Şeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese, cel al PNL și cel al USR PLUS, şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful statului a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Congresul PNL se va desfășura pe 25 septembrie, la Romexpo, cu participarea fizică a 5000 de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult