Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-Covid este voluntară și așa va rămâne

Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-Covid este voluntară și așa va rămâne

scris de Misu Andrei
83 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că vaccinarea anti-Covid este voluntară în România și că acest lucru nu se va schimba. El a făcut un nou apel către români să se imunizeze în condițiile în care „se vede că vine valul 4.”

Foto: presidency.ro

„Vaccinarea se impune, adică este de dorit, este importantă, este necesară.

Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii. Am spus încă de la început că vaccinarea este voluntară și așa va rămâne

Sunt de părere că e nevoie de mai multă vaccinare. România e dintre statele care are grad mic de vaccinare și automat suntem mai mult expuși în fața valului 4 care se vede că vine. Deja sunt state europene unde valul 4 se poate măsura.

Îmi doresc ca românii să înțeleagă că pandemia nu s-a terminat.

Suntem într-o pauză de vară, dar pandemia vine cu noi și noi variante și mutații. Singura protecție este vaccinul. Repet: vaccinați-vă!”, a afirmat președintele.

Declarațiile completează afirmațiile făcute vineri dimineață, când Klaus Iohannis a declarat că nu este cazul să fie impuse măsuri restrictive acum, din cauza variantei Delta.

„Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie. Repet: ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stau în vaccinare.

La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul e disponibil fără programare, fără birocrație, recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital. Atât de simplu e.”, a spus vineri dimineață Klaus Iohannis.

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, joi, că, în contextul în care noua variantă Delta se extinde în întreaga lume, nimeni nu poate garanta că România nu va fi lovită și ea de valul 4 al pandemiei. El a subliniat însă că vaccinarea este singura soluție pentru a evita un impact grav al îmbolnăvirilor.

Întrebarea nu este dacă valul patru Covid-19 va veni în România, ci când va veni și care va fi amploarea lui, a declarat la Digi24 coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță. El a reluat apelul pentru vaccinare, pentru a se evita o creștere semnificativă a numărului de infectări viitoare, așa cum se întâmplă momentan în multe țări din lume în prezent. Medicul a subliniat că oamenii pot pleca în vacanță, dar că trebuie să respecte regulile de igienă și de distanțare socială.

1 comentariu

?????? 11-07-2021 - 03:01

& Dacă remarcați faptul că juriști celebri precum Cristian Diaconescu, Victor Ponta, Adrian Năstase, etc. , au lăsat magistratura și s-au apucat de politică, justiția ajungând cum a ajuns să funcționeze, ați putea gândi cum va funcționa medicina după ce Rafila, Străinu-Cercel, Tătaru, etc. s-au făcut și politicieni, ? De exemplu, dacă vaccinul funcționează așa cum descrie Străinu-Cercel și afectează compoziția sângelui, atunci funcționarea vaselor capilare ,responsabile cu transmiterea sângelui, substanțelor hrănitoare, a oxicenului , la celulele din organe, din glande , deci din organism, deci funcționarea vaselor capilare ar putea fi alterată contribuind la insuficiențe funcționale ale zonelor din organism , organe, glande, unde vasele capilare, a căror funcționare ar fi alterată sunt așezate, vase capilare care ar trebui să funcționeze pentru alimentarea celulelor plasmă, substanțe hrănitoare, oxigen și ar trebui să preia ceea ce celulele eliberează după ce se hrănesc, ? Deci, dacă organismele se hrănesc și cu anticorpii produși de vaccin pentru a nu fi afectată compoziția sângelui care ar putea altera funcționarea vaselor capilare dim organism organe, glande, etc., ?

& Deci, și dacă anticorpii care nu sunt necesari organismelor sunt precum mărfurile de la fabricile ce lucrează pe stoc și nu au cerere pentru marfa produsă, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult