Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: Venitul minim trebuie să asigure un trai decent.

Klaus Iohannis: Venitul minim trebuie să asigure un trai decent.

scris de Misu Andrei
56 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că în contextul creșterii prețurilor guvernul trebuie să găsească soluții astfel încât impactul asupra populației să fie cât mai mic. „Venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal”, a declarat președintele, care a precizat și că pensiile trebuie să crească „pentru a da șansa pensionarilor la un venit minim necesar”.

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

„Este important să vedem cum am ajuns în această criză economică, prețuri în creștere, inflație în creștere și atunci găsim destul de repede explicația. Este vorba despre războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. În plan național e nevoie de măsuri care vin în sprijinul populației”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis spune că România are un guvern stabil care poate să vină cu măsuri, însă acestea „se pun în practică pe rând”. „Oamenii așteaptă soluții imediat însă bugetul nu poate fi întins oricât și atunci e nevoie de înțelepciune și de răbdare”, a declarat președintele.

„Câteodată văd politicieni din diverse partide care sar pe loc și spun cât de rău este. Trebuie să avem o abordare așezată, să căutăm și să găsim soluții”, a mai spus șeful statului.

Președintele consideră că „venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal”.

„Pentru asta e nevoie de un guvern hotărât care vine cu investiții, cu abordări pe termen mai lung, care vine cu un PNRR bine pus la punct și aceste lucruri vor duce într-un final la dezvoltarea nivelului de trai general. Când se va termina această fază complicată? În primul rând este nevoie să se termine războiul dus de Rusia, dar este nevoie și de măsuri de redresare în plan național și european și la ambele se lucrează și efectele se văd deja”, a mai spus șeful statului.

Întrebat despre creștere pensiilor, președintele spune că „este imoral și incorect ca prețul unei crize să fie plătit de pensionari”.

„În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere, este evident că și pensiile trebuie să crească pentru a da șansa pensionarilor la un venit minim necesar. Am mai spus-o de câteva ori și lumea nu știu dacă a înțeles ce am vrut să spun. Este imoral și incorect ca prețul unei crize să fie plătit de pensionari. (…) Mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat situației. Este clar că guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”, a dat asigurări Klaus Iohannis.

2 comentarii

bali 08-06-2022 - 15:33

Ghiolbanis, tradator rinjit, cu ura pe romani, mai renaste bai jigodie ori de cite ori apari in media cufurind rumegusul tau putred !

bali 08-06-2022 - 15:38

Du-te ba si renaste de mai multe ori pe minut, nu te-ai saturat de cit kkt maninci ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS