Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana

Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana

scris de Misu Andrei
93 afisari

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri, în jurul orei 10.00, în Parcul Natural Comana din județul Giurgiu. Șeful statului a declarat că prin vizita sa vrea să atragă atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate.

„Prin vizita mea, astăzi, aici, vreau sa atrag atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate. Avem mai multe în România, ele au o imporanță deosebită pentru mediu. În același timp au importanță foarte mare dacă ne gândim la măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi foarte calduroasă, dar vedem că pădurea menține temperatura mai joasă. Similar, pădurile rețin apa atunci când ne confruntăm cu inundații.

Am avut și la noi foarte multe fenomene meteo ieșite din comun, am avut caniculă, ploi torențiale, inundații grave în mai multe zone. Trebuie să conștientizăm importanța actiunilor care vin să combată schimbările climatice. O zonă ca aceasta, care e foarte aproape de București, are aceelași valoare ca un parc. Se ajunge foarte ușor, iar bucureștenii vin aici în număr mare. Vă felicit pentru proiectele pe care ni le-ați prezentat, care vor extinde această zonă și o vor face mai accesibilă pentru vizitatori”, a declarat președintele, înainte de a merge cu barca să viziteze împrejurimile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult