Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: Vom putea reconstrui România

Klaus Iohannis: Vom putea reconstrui România

scris de Misu Andrei
38 afisari

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, la finalul întâlnirii cu echipa guvernamentală condusă de Ludovic Orban, că planul pentru cele 46,4 miliarde de euro destinate proiectelor europene pe următorii 7 ani este aproape finalizat. Președintele a spus că pentru cele 34 de miliarde de euro menite relansării economice pe 6 ani există un plan în lucru de câteva luni iar România trebuie „să se miște rapid” pentru a beneficia din 2020 de o parte din aceste fonduri.

sursa presidency.ro

„După cum probabil s-a aflat, ieri am ajuns la un acord în Consiliul European și României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro pentru programe europene pentru anii care urmează. Este o sumă foarte mare și vom fi în situația nu doar de a relansa economia, vom fi în situația de a reconstrui România, deci să intervenim și în marile sisteme publice. Este o veste foarte foarte bună.

Pentru a folosi acești bani și pentru a ajunge în situația să-i avem teoretic și să nu-i folosim, trebuie să ne facem un plan solid, bun, aplicabil.

Imediat după ce am revenit de la Bruxelles cu această sumă, am convocat o echipă guvernamentală cu care m-am întâlnit până acum câteva momente, condusă de premieru Orban, cu care am discutat aceste lucruri. Nu este prima întâlnire pe această temă, ca să nu-și imagineze cineva că am stat până acum și am așteptat. Am avut multe întâlniri cu Guvernul pe proiecte europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult