Acasa Actualitate-Interna Klaus Iohannis: Vor fi impuse restricții și carantină de noapte pentru nevaccinați

Klaus Iohannis: Vor fi impuse restricții și carantină de noapte pentru nevaccinați

scris de Misu Andrei
145 afisari

PreședintelKlaus Iohannis a anunțat, după ședința cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulț oficiali din domeniul sănătății, că dluni vom avea noi restricții, iar elevii intră în vacanță.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Am discutat desprvaccinare, școli și restricții. Vreau să fiu clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie este vaccinarea.
  • Vaccinarea opreşte pandemia. Știu că sunt mulţi care vă spun că nu e aşa, dar în vestul Europei, unde s-au vaccinat 80%, pandemia nu mai are efect.
  • Noi suntem în plin val pandemic, s-a declanşat o adevărată catastrofă cu sute de decese şi mii de infectări. Dragi români, dacă vreţi să se termine cu această pandemie, vaccinaţi-vă, nu îi credeţi pe cei care vă mint că ar fi periculos, singurul lucru care se întâmplă este că scăpaţi de boală şi cert de forme grele de boală, iar noi ca societate să scăpăm de această pandemie.
  • Până când vă convingeți să vă vaccinați, nevoidrestricții.
  • Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni.
  • Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii care intră în vigoare de luni. Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic.
  • Începând cu luni, masca va devein obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.
  • Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții.

1 comentariu

?????? 21-10-2021 - 15:22

@ Bă, unde a candidat Ciucă, câte voturi a adunat și ce program electoral a susținut ca să fie propus prim ministru ca urmare a organizării unor alegeri politice, ? Bă, nominalizarea lu’ Ciucă pentru funcția de prim ministru este neconstituțională neavând reprezentativitate politică obținută ca urmare a unor alegeri, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult