Acasa Actualitate-Interna La cât timp se face rapelul dacă ne-am infectat între doze?

La cât timp se face rapelul dacă ne-am infectat între doze?

scris de Misu Andrei
101 Afisari

Sunt destule persoane în România care s-au infectat cu noul coronavirus exact în intervalul dintre cele două doze de vaccinare. Inclusiv purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a anunțat sâmbătă că se află într-o asemenea situație. Mulți se întreabă, în aceste condiții, în care trec deja prin boală, ce se întâmplă cu rapelul. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a oferit răspunsul duminică seara, la Digi24.

Foto: captură Digi24

„Dacă persoana respectivă este cu stare generală bună, este afebrilă, debarasată de virus, având test negativ, se poate vaccina oricând în acest interval după vindecare, însă este bine să lăsăm imediat după vindecare o perioadă de circa 10-14 zile, perioada de convalenscență, în care este important să se definitiveze, să se remită toată reacția inflamatorie de după boală și sigur, ulterior, persoana respectivă se poate vaccina. Deci un interval de circa două săptămâni de la momentul vindecării este rezonabil pentru a se vaccina”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult