Acasa Actualitate-Interna La o scoala din Dolj au descoperit că nu le ajung copiii şi i-au inventat

La o scoala din Dolj au descoperit că nu le ajung copiii şi i-au inventat

scris de Misu Andrei
108 afisari

Este anchetă la Școala „Damian” din comuna Sadova, județul Dolj, după ce 24 de cadre didactice de la altă instituție de învățământ au depus o plângere, reclamând că circa 27 de copii au fost înscriși fictiv în catalog și în sistemul informatic pentru a fi păstrate posturile de director și secretar.

Reclamația a fost făcută de dascălii Școlii Gimnaziale Sadova în anul școlar 2017-2018, iar potrivit liderului de sindicat din această școală, conducerea Școlii „Damian” ar fi inventat elevi pentru a nu-și pierde personalitatea juridică, dar și pentru a primi mai mulți bani de la stat.

Cristina Gîrd, liderul de sindicat din Școala Gimnazială Sadova, a declarat pentru Mediafax că aproximativ 27 de copii au fost înscriși fictiv atât în cataloagele Școlii „Damian”, cât și în cele ale grădiniței arondate acesteia.

„Ei au descoperit că nu le ajung copiii. Ca să aibă personalitate juridică, trebuie să aibă minim 300 de copii. Le mai trebuiau vreo 30 de copii. Aici intervine inventatul”, a declarat Cristina Gîrd.Aceasta a mai spus că instituția pe care o reprezintă a pierdut mai multe posturi, în ultimii ani, după ce numărul de copii a scăzut din cauza școlii concurente din localitate. El acuză autoritățile locale că sunt părtașe la aceste nereguli: „Totul s-a făcut cu aprobarea primarului și a Consiliului Local”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult