Acasa Actualitate-Interna Liviu Dragnea, din nou la Tribunalul Bucureşti, pentru o cerere de eliberare de îndată

Liviu Dragnea, din nou la Tribunalul Bucureşti, pentru o cerere de eliberare de îndată

scris de Misu Andrei
106 afisari

Liviu Dragnea este citat din nou la instanța de judecată, unde a cerut eliberarea din arest. Fostul lider PSD va ajunge în fața Tribunalului București, unde la începutul anului a deschis unul dintre cele patru procese în care contestă condamnarea pe care o execută la penitenciarul Rahova.

Este a treia citaţie pe care Dragnea o primeşte pentru prezenţa la Tribunalul Bucureşti în acest proces pe care el l-a iniţiat. La primul termen, apărarea a cerut schimbarea judecătorului de caz pentru un protest susţinut de acesta şi legat de modificarea legilor justiţiei. La al doilea termen avocaţii lui Dragnea nu au venit, iar el a refuzat să fie reprezentat de alţi apărători.

Este vorba despre o contestaţie la executare, procedură iniţiată de avocaţii lui Dragnea la începutul anului, care urmăreşte eliberarea de îndată a acestuia.

Sunt invocate implicaţii pe care o decizie a CCR referitoare la completurile specializate de la instanţa supremă i se va aplica inclusiv lui, deşi a fost condamnat definitiv înainte de pronunţarea hotărârii respective.

Procesul a fost amânat în 12 februarie, pe motiv că Liviu Dragnea nu a putut fi reprezentat de niciunul dintre cei doi avocati pe care i-a ales.

În 30 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins o contestaţie la executare formulată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult