Acasa Actualitate-Interna Locuitorii din București și din alte 65 de orașe vor primi bilete de transport în schimbul deșeurilor

Locuitorii din București și din alte 65 de orașe vor primi bilete de transport în schimbul deșeurilor

scris de Misu Andrei
88 Afisari

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat, vineri, pe pagina sa de Facebook lansarea campaniei „România Schimbă PET-ul cu biletul”, care se adresează locuitorilor din București și din alte 65 de orașe din toate județele țării, cu ajutorul căreia pot călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci deșeuri predate, conform Agerpres.

Foto: MMAP/ Facebook

Campania Schimbă PET-ul cu biletul are rezultate foarte bune și este un adevărat succes în rândul locuitorilor marilor orașe unde deja a fost implementată și aici mă refer la cei peste 6.000 de locuitori din Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Buzău, Galați, Sibiu, Oradea și Baia Mare, care au colectat peste 3 000 de kg de deșeuri și au călătorit cu transportul în comun în fiecare zi de vineri. 

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, care face parte și din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi ulterior transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun”, a afirmat secretarul de stat Dan Ștefan Chiru.

  Iniţiativa aparţine Asociaţiei Act for Tomorrow şi Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul programului „Vinerea Verde”.

 Persoanele dornice să ia parte la campanie pot introduce cinci PET-uri sau doze de aluminiu în aparatele de colectare, în parcările magazinelor Kaufland din oraşele participante, iar în schimb vor primi un bilet de autobuz cu două călătorii valabil 24 de ore.

Campania se va desfăşura în intervalul orar 9.00 – 17.00, iar ambalajele permise sunt: PET-uri între 0,5 litri şi 2,5 litri – de la orice produs, orice culoare, orice formă; doze de aluminiu de la băuturi, între 0,25 – 0,5 litri; sticle de sticlă – între 0,25 şi 0,5 litri.

O persoană va beneficia de două călătorii o singură dată, indiferent câte deşeuri colectează. Cupoanele de la aparat se păstrează pentru primirea biletelor, iar în baza acestora există o reducere de 10% la anumite produse.

 Fiecare persoană care va aduce deşeuri va fi înregistrată, astfel încât să poată fi înregistrate biletele (nume, prenume, e-mail/telefon)”, se arată în postarea publicată pe Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult