După scandalul în care un avion Dan Air nu a fost lăsat să aterizeze în condiții neprielnice înainte ca un alt avion să decoleze, operatorul aerian a anunțat că suspendă zborurile de la Brașov.
Aeroportul Internațional Brașov a primit lovitura de grație, după ce scandalul dintre operatorul aerian Dan Air și ROMATSA a ajuns la un nivel superior! Compania a anunțat organizarea unei conferințe de presă, marți, 27 iunie, în care dorește să anunțe suspendarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional Brașov.
„Compania DAN AIR, organizează marți, 27 iulie 2023, orele 13:00, la sediul nostru, din Strada Gârlei, nr. 190A, 013726, Sector 1, București, o conferință de presă pe tema suspendării operării zborurilor de pe aeroportul Brașov de către DAN AIR. Compania noastră este singura care operează în prezent pe Aeroportul din Brașov. Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiții rezonabile a aeronavelor noastre”, se arată în convocatorul conferinței de presă.
În weekend, operatorul aerian a anunțat că un avion Dan Air ce avea traseul Madrid-Brașov-București a avut întârzieri de 16 minute la aterizarea pe aeroportul Brașov, oficialii Dan Air reclamând că întârzierea a fost cauzată de faptul că Romatsa a acordat prioritate unei aeronave care decola.
„Aeronavei DAN AIR i s-a întârziat aterizarea pe Brașov, în condiții de vreme neprielnică, pentru a permite decolarea unei alte aeronave. Acest lucru încalcă reglementările aeronautice în vigoare care prevăd că aeronavelor care se află în proceduri de apropiere pentru aterizare trebuie să li se dea prioritate, mai ales în condiții meteo nefavorabile, așa cum a întâmpinat la ora aterizării zborul DAN AIR DN288”, anunțau, duminică, reprezentanții companiei.
ROMATSA a răspuns acuzațiilor companiei bucureștene și a afirmat că angajații din turnul de control virtual au procedat corect.
„În niciun moment siguranța pasagerilor zborului DN288 Madrid-Brașov-București nu a fost pusă în pericol, iar instrucțiunea controlorilor de trafic aerian către piloți a avut în vedere tocmai asigurarea aterizării în condiții optime, atunci când pista era liberă. Aeronava care se pregătea de decolare avea slot la aterizare și conform normativelor europene este prioritară asigurarea decolării cu minim de întârziere”, a transmis ROMATSA.