Acasa Actualitate-Interna Lucian Bode s-a lăudat în ședința de Guvern cu 90 de km de autostradă finalizați

Lucian Bode s-a lăudat în ședința de Guvern cu 90 de km de autostradă finalizați

scris de Misu Andrei
69 afisari

Rețeaua de autostrăzi a României crește de astăzi cu peste șase kilometri, odată cu inaugurarea lotului Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov. Segmentul de autostradă va fi folosit ca rută ocolitoare a celor două localităţi. În ședința de Guvern, ministrul Bode a făcut un bilanț entuziast al realizărilor, spunând că astfel, numărul de kilometri de autostradă finalizați în 2020 este de 90 de kilometri. El a încurcat însă lotul Râșnov-Cristian cu Predeal-Cristian.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Astăzi vom da în trafic sectorul Predeal-Cristian din Autostrada Ploiești-Brașov (de fapt, Râșnov – Cristian – n.r.) în lungime de 6,3 km profil de autostradă și 3,7 km profil de drum național, cu patru benzi.

Prin acest demers dăm un semnal foarte clar că acest obiectiv este prioritar pentru guvernarea liberală și, totodată, un angajament ferm că după 18 ani de dezbateri publice acest proiect are susținere și se află pe traiectoria ireversibilă a implementării.

Cu acești 10 km de autostradă, guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de km de autostradă dați în trafic, într-un an dificil așa cum știm cu toții, într-un an în care sistemele publice au fost grav afectate de criza sanitară, iar economia și-a frânat creșterea.

În acest an am finalizat un număr de kilometri de autostradă aproape egal cu cei finalziai în trei ani de guvernare socialistă.

Suntem conștienți că așteptările românilor sunt mult mai mari.

De departe, 2020 a fost cel mai bun an privind contractele de execuție de autostrăzi, drumuri naționale, în valoare de 2 miliarde de euro la care adăugăm procedurile de licitație validate de ANAF în valoare de 6 miliarde de euro.

2020 a fost pentru Compania de Drumuri anul în care, din punct de vedere al contractărilor, am atins un maxim istoric al ultimilor 10 ani – 8 miliarde de euro, de opt ori mai mult decât maximul istoric din 2011″.

Lucrările la tronsonul Râșnov-Cristian, din județul Brașov, care face parte din Autostrada 3, secțiunea Brașov – Comarnic, au început în 20 mai 2019 și aveau ca termen de finalizare vara anului viitor.

Noua bucată de autostradă va fi folosită ca variantă ocolitoare a localităților Râșnov și Cristian. Va prelua traficul de pe Drumul Național 73.

Construcția noii bucăți de autostradă a costat 118 milioane de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult