Acasa Actualitate-Interna Ludovic Orban anunță ce tip de șomaj tehnic se prelungește și după 1 iunie

Ludovic Orban anunță ce tip de șomaj tehnic se prelungește și după 1 iunie

scris de Misu Andrei
82 afisari

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că guvernul caută resurse financiare pentru reluarea activității economice, dar și măsuri de ajutor pentru companii, ca să poată plăti angajații reveniți la muncă. Totuși, vor fi sectoare unde șomajul tehnic se va prelungi și după 1 iunie, a precizat prim-ministrul Orban.

Guvernul va suporta 35-45% din salariile angajaților care se întorc la muncă din șomaj tehnic, ca măsură de ajutor pentru reluarea activității economice a companiilor, a anunțat premierul Ludovic Orban marți dimineață, la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social.

Șomajul tehnic va fi plătit până la 1 iunie, a spus Ludovic Orban. Și după această dată se va plăti șomaj tehnic, însă numai prentru domeniile unde se vor menține restricțiile.

„După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic numai către angajaţii companiilor din domenii în care se menţin restricţiile. De exemplu, în domeniul spectacolelor, evenimentelor culturale, restaurantelor, adică, unde se vor menţine restricţii în ceea ce priveşte derularea activităţii”, a completat premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult