Acasa Actualitate-Interna Ludovic Orban: Cine pleacă în concediu in tara sau afara, poate să plece liniștit

Ludovic Orban: Cine pleacă în concediu in tara sau afara, poate să plece liniștit

scris de Misu Andrei
132 afisari

Ludovic Orban a transmis joi seară la Digi24 că cei care pleacă zilele acestea în vacanțe în Bulgaria pot să plece liniștit. Premierul a tras atenția că românii care ar urma să plece peste o săptămână ar trebui să verifice site-ul INSP, pentru a vedea dacă la întoarcere trebuie să intre în carantină.

„Probabil și ei folosesc o metodologie de evaluare. Dacă folosesc aceeași metodologie, noi suntem peste 5”, a spus Orban, despre deciziei Estoniei de a primi cetățeni români doar dacă intră întâi în carantină.

Întrebat dacă are semnale că ar putea fi alte țări care să ia aceeași decizie, premierul a răspuns că „deocamdată nu”.„Ce știu este că de vreo săptămână se încearcă stabilirea unei metodologii comune la nivel european, măcar pentru cetățenii din afara UE, dar încă nu s-a ajuns la un rezultat. Dacă se stabilește la nivelul Comisiei Europene o metodologie comună, sigur că vom aplica această metodologie”, a completat el.

Ludovic Orban a subliniat că nu e cazul acum ca cei care se întorc din Bulgaria să stea în carantină: „Asta e valabil pentru orice țară, că mai sunt țări care au crescut infectările, pe de altă parte sunt în țări care au scăzut infectările”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult