Acasa Actualitate-Interna Ludovic Orban, despre fumatul în birou: „E o greșeală pe care vreau să o îndrept”

Ludovic Orban, despre fumatul în birou: „E o greșeală pe care vreau să o îndrept”

scris de Misu Andrei
70 afisari

Premierul Ludovic Orban spune că fumatul în birou – așa cum a fost surprins în fotografia intens dezbătută în spațiul public în ultimele zile – a fost o greșeală pe care și-o asumă și de care îi pare rău, în primul rând pentru că știe că ar fi un exemplu negativ pentru tinerele generații. El a promis că va încerca să se lase de fumat, fiind conștient de efectele nocive asupra sănătății, cu atât mai mult cu cât fumează de 40 de ani.

„Reflectez la o soluție să mă las de fumat, am fumat destul 40 de ani, cred că cel mai mult s-ar bucura familia mea”, a mărturisit șeful executivului. El a povestit că a mai avut tentative să se lase de fumat și chiar a reușit timp de un an, însă la eclipsa din Soare din 1999 a avut ideea să fumeze o țigară și așa s-a reapucat.

„Ar trebui să ia amendă toți cei care încalcă legea”, crede premierul, care e de părere că amenda trebuie să fie cu atât mai mare cu cât funcția pe care o ocupă respectiva persoană e mai mare.

„Nimeni nu e mai presus de lege, oricine greșește trebuie să plătească, eu nu fac parte dintre aceia care să facă în mod ostentativ pledoarie pentru nerespectarea regulilor. Tot timpul când am apărut, am apărut cu mască. (…) Alții în schimb, o fac în mod ostentativ (…) crezând că sunt deasupra legii”, a spus Ludovic Orban făcând aluzie la unii adversari politici din Parlament care nu au purtat mască în mod deliberat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult