Acasa Actualitate-Interna Ludovic Orban: Legea privind alocațiile copiilor va fi atacată la Curtea Constituțională

Ludovic Orban: Legea privind alocațiile copiilor va fi atacată la Curtea Constituțională

scris de Misu Andrei
101 Afisari

Guvernul va ataca la Curtea Constituțională legea prin care a fost respinsă ordonanța de urgență ce prevede majorarea etapizată a alocațiilor, a anunțat premierul Ludovic Orban. Respingerea ordonanței echivalează cu obligativitatea guvernului de a dubla alocațiile din septembrie.

„Am luat decizia de a crește etapizat alocațiile, de a dubla, dar etapizat, în funcție de capacitatea bugetului de a face față acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a respins aceasta soluție rațională. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranță pregătim argumentele pentru a sesiza la Curtea Constituțională”, a declarat duminică Ludovic Orban.

Camera Deputaților a respins miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20% de la 1 august. Dacă legea de respingere a Ordonanței de Urgență este promulgată de președinte, intră în vigoare legea inițială prin care alocațiile trebuie dublate. Grupul de deputați USR s-a abținut de la vot, PSD a votat „pentru” iar PNL „împotrivă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS