Acasa Actualitate-Interna Ludovic Orban: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Au revenit la nivelul anterior

Ludovic Orban: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Au revenit la nivelul anterior

scris de Misu Andrei
71 afisari

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că amenzile pentru neresectarea ordonanțelor militare au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență care a mărit valoarea acestora, OUG declarată neconstituțională de CCR. Valoarea inițială a amenzilor era cuprinsă între 100 și 5.000 de lei.

„Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior Ordonanței de Urgență. Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca nceconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”, a declarat premierul.

Orban a precizat că executivul va face o analiză pentru a vedea dacă se impune un act normativ pentru o eventuală amnistie a celor care au fost amendați în baza OUG declarată neconstituțională de CCR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult