Acasa Actualitate-Interna Ludovic Orban: Trebuie să susţinem puternic cetăţenii care vor să îşi cumpere case

Ludovic Orban: Trebuie să susţinem puternic cetăţenii care vor să îşi cumpere case

scris de Misu Andrei
238 Afisari

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor, că reuşita planului de reclădire economică stă în parteneriatul cu sistemul financiar-bancar.

„Este clar că repornirea economică, procesul de dezvoltare economică, stimularea procesului de investiţii, stimularea puterii de cumpărare a românilor pentru menţinerea sau asigurarea unei cereri care să ajute companiile să-şi crească producţia să revină la un nivel de activitate depinde foarte mult de susţinerea şi de colaborarea dintre Guvern, mediul de afaceri, sistemul financiar-bancar şi toate celelalte instituţii implicate”, a spus Ludovic Orban, potrivit unui video postat pe site-ul Guvernului, citat de Agerpres.

Premierul a menţionat şi câteva din temele propuse spre discuţie reprezentanţilor ARB.

„Printre temele pe care vreau să le discutăm se numără modul de implementare a programului IMM Invest. De asemenea, aş vrea un pic să discutăm despre creditul ipotecar, despre programul Prima Casă, care a suferit anumite modificări. Aici vă spun din capul locului, trebuie să susţinem puternic din punctul meu de vedere cetăţenii care vor să îşi cumpere case. Un om care îşi cumpără casă îşi cumpără şi mobilă, îşi cumpără şi aparatură electronică, are nevoie de instalaţii electrice, de centrală ş.a.m.d.. Orice casă înseamnă de fapt un temei foarte solid pentru foarte multe cheltuieli, care generează o cerere absolut necesară pentru companii, ca să susţină un nivel de producţie cât mai ridicat. De asemenea, dacă doriţi să ne puneţi la dispoziţie informaţii legate de modul în care se derulează solicitările companiilor şi cetăţenilor legate de suspendarea plăţii ratelor”, a spus Orban.

1 comentariu

Seifen 24-05-2020 - 19:05

Dar ce ne facem cu lista domeniilor de activitate in care banca le considera ca fiind un sector de risc?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult