Acasa Actualitate-Interna MAE: Cetățenii români sunt în continuare obligați să prezinte un test PCR pentru a putea intra în Muntenegru.

MAE: Cetățenii români sunt în continuare obligați să prezinte un test PCR pentru a putea intra în Muntenegru.

scris de Misu Andrei
161 Afisari

După ce agenția croată de presă HINA a anunțat sâmbătă că Muntenegru și-a redeschis granițele pentru cetățenii statelor-membre ale Uniunii Europene și pentru cetățenii israelieni și că aceștia vor putea intra în țară fără să mai prezinte un test negativ la coronavirus sau un certificat de vaccinare, Ministerul Afacerilor Externe vine cu precizări. Potrivit MAE, cetățenii români sunt în continuare obligați să prezinte un test PCR pentru a putea intra în Muntenegru. 

Conform site-ului MAE, deși măsurile restrictive din Muntenegru au fost relaxate, doar o anumită categorie de cetățeni străini au acces liber în această țară, fără a fi condiționați de cerințele legate de Covid-19.

Mai precis, cetățenii muntenegreni și cetățenii străinii care sosesc din Republica Serbia/Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Republica Albania, Macedonia de Nord, Croația, Rusia, Ucraina și Belarus pot intra în Muntenegru fără a prezenta testul tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul pozitiv al unui test serologic – anticorpi clasa IgG sau dovada că au fost vaccinați complet împotriva COVID-19, dacă dovedesc că au reședința permanentă sau temporară sau au locuit permanent în acele state pentru o perioadă de cel puțin 15 zile înainte de intrarea în Muntenegru.

Ceilalți cetățeni muntenegreni și cetățeni străini (cu excepția persoanelor din Albania, Republica Serbia, Republica Serbia/Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Croația, Rusia, Ucraina și Belarus), care doresc să intre în Muntenegru, prin toate punctele de trecere a frontierei, trebuie să îndeplinească una din următoarele condiții, în funcție de tipul documentului prezentat:

  • Testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie să fie eliberat într-o limbă de circulație internațională, de un laborator oficial înregistrat, cel mult cu 72 de ore înainte.
  • Rezultatul pozitiv al unui test serologic – anticorpi clasa IgG trebuie să fie eliberat de un laborator înregistrat, eliberat nu mai devreme de 30 de zile înainte.
  • Dovada privind administrarea completă a schemei de vaccin împotriva COVID-19 trebuie să fie eliberată de o instituție medicală oficial înregistrată, într-o limbă de circulație internațională, din care să rezulte că vaccinul a fost administrat cu cel puțin 7 zile înainte de intrarea în Muntenegru.

Românii, în continuare obligați să prezinte test PCR la intrarea în Muntenegru

De asemenea, cetățenii români care intenționează să se deplaseze în Muntenegru în perioada următoare trebuie să respecte următoarele condiții:

  • prezentarea unui test molecular tip PCR negativ, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore, rezultatul pozitiv al unui test serologic – anticorpi clasa IgG (valabil maxim 30 de zile) sau dovada (într-o limbă de circulație internațională) că au fost vaccinați complet împotriva COVID-19, cu cel puțin 7 zile înaintea intrării în Muntenegru;
  • prezentarea unui pașaport/titlu de călătorie valabil, cu viza de intrare/ieșire, la punctele de trecere a frontierei cu Muntenegru;
  • prezentarea Cărții de Identitate, în cazul persoanelor vaccinate complet.

Aceste condiții nu se aplică copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani.

1 comentariu

?????? 06-06-2021 - 21:27

& Nici în fosta URSS sau în China, Coreea de Nord, Cuba lui Fidel Castro sau Vietnamul kmerilor roșii călătoriile indivizilor nu au fost avizate de medici, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult