Acasa Actualitate-Interna MAE: Fără cozi la vama Kulata.

MAE: Fără cozi la vama Kulata.

scris de Misu Andrei
72 afisari

Călătoriile în Grecia au devenit mult mai complicate de la jumătatea săptămânii, atunci când Republica Elenă a introdus testarea aleatorie a turiștilor străini. Timp de 48 de ore, la vama Kulata, singurul punct de frontieră dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia, au fost cozi interminabile. Potrivit MAE, astăzi însă, circulația se desfășoară fără aglomerări, procedurile de trecere a frontierei derulându-se într-un timp foarte scurt.

„În conformitate cu informațiile oficiale comunicate de autoritățile elene în continuare, singurul punct de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turiști, la acest moment, este Kulata-Promachonas. Potrivit acelorasi surse, punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situații speciale/călătorii esențiale și transporturi cu regim special/prioritar. De asemenea, autoritățile elene au menționat că limitarea accesului turiștilor pe cale rutieră printr-un singur punct de frontieră este explicată prin faptul că punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia.

MAE reamintește că ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult