Acasa Actualitate-Interna MAI: 26 de persoane sunt în carantină, 2077 sunt monitorizate la domiciliu

MAI: 26 de persoane sunt în carantină, 2077 sunt monitorizate la domiciliu

scris de Misu Andrei
111 afisari

Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19, a transmis Ministerul Afacerilor Interne. Instituţia a făcut publice toate informaţiile legate de coronavirus şi transmite oamenilor să se informeze doar din surse oficiale.

„Pentru a evita apariția știrilor false sau a dezinformărilor, pe această pagină vor fi publicate toate informațiile oficiale legate de virusul Coronavirus.

VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE!

Astfel, până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult