Acasa Actualitate-Interna Mai multe universități din România au suspendat cursurile din cauza coronavirusului

Mai multe universități din România au suspendat cursurile din cauza coronavirusului

scris de Misu Andrei
132 afisari

Cursurile a mai multor universități au fost suspendate de frica noului coronavirus. Decizia a fost anunțată luni, pe site-ul Ministerul Educației.

Rezultate ADMITERE 2013 - Facultatea de Litere

Patru universități au decis să suspende activitatea ca măsură de precauție în contextul epidemiei de Covid-19, din Europa.

  • Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie.
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19), să intre pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.
    • Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.
    • Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

    Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de sănătate publică.

    Decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație, urmând a informa Ministerul Educației și Cercetării cu privire la decizia luată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult