Acasa Actualitate-Interna Mall-urile se redeschid, dar cu multe reguli stricte

Mall-urile se redeschid, dar cu multe reguli stricte

scris de Misu Andrei
48 afisari

Ordinul care stabilește în ce condiții se redeschid mall-urilor a fost publicat marți seară. Documentul arată și care sunt regulile pentru sălile de pariuri sportive și cele de jocuri de noroc. 

În toate spațiile publice închise, indiferent de activitatea care se desfășoară acolo sau de destinația lor, este obligatorie purtarea măștii. Ordinul prevede că măștile pot fi medicale sau nu – adică fabricate din bumbac sau alte materiale – trebuie purtate astfel încât să acopere complet nasul și gura. Tot o măsură general valabilă este cea a izolării la domiciliu a angajaților care tușesc, strănută, au febră.  În centrele comerciale trebuie instalate, la fiecare intrare, panouri de informare. Clienții vor trece, mai întâi, prin triaj epidemiologic, adică le va fi verificată temperatura.

Cei care au mai mult de 37,3 grade nu vor fi primiți la cumpărături.

În centrele comerciale vor fi stabilite și trasate culoare, astfel încât să se evite cât mai mult contactul între oameni.

Fiecare persoană trebuie să beneficieze de un spațiu de siguranță de 7 metri pătrați.

Vânzătorii vor fi protejați cu panouri de plexiglas, iar în mall-uri vor fi amplasate dispozitive cu produse de igienizare.

Ușile vor fi ținute deschise și este interzisă folosirea sistemelor de ventilație. În magazinele cosmetice este interzisă testarea produselo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult